Latvala manasi kaatoaan – ”Se oli huolimattomuusvirhe, pelkkää noloutta”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: McKlein/Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaiskonkarin Jari-Matti Latvalan Sardinian MM-ralli päättyi keskeytykseen perjantain viimeisellä erikoiskokeella.

Jo iltapäivän avauspätkällä Latvala kaatoi autonsa, mutta pääsi jatkamaan ison aikatappion rasittamana. Viimeisellä erikoiskokeella Yaris WRC:n ohjaus meni jumiin ja leikki jäi kesken. Latvala manasi tyhmyyttään amatöörivirheestä.

– Meillä lähti iltapäivä tosi hyvin käyntiin. Pätkä meni siihen asti ihan nappiin. Siinä tultiin sellaiseen neulansilmään, ja jo aamulla laitoin, että siinä on pehmeää. Pelkäsin, että siihen voi sammuttaa autonsa. Ehkä sitten liian aikaisin käänsin sisään ja sen jälkeen auto kääntyi suoraan katolleen, Latvala summasi yli kahdeksan minuuttia aikaa vienyttä kaatoaan.

Kaato tapahtui pienestä vauhdista, eikä Yaris WRC kokenut suuria vaurioita. Kyseisessä kohdassa ei kuitenkaan ollut katsojia auttamassa suomalaista.

Katso alta video Sardinian MM-rallin perjantai-iltapäivän tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,268431″ ap mute ]

 

– Oli siinä kolme järjestysmiestä, mutta he eivät meinanneet millään tulla apuun, vaikka kuinka pyysin. Lopulta he kuitenkin tulivat ja saatiin kovan työn jälkeen auto kyljelleen. Sitten tuli lisää apua ja päästiin jatkamaan. Tuulilasi oli vaan niin huonossa kunnossa, että aikaa meni paljon vielä loppupätkän aikana, Latvala ruoti.

– Se oli ihan huolimattomuusvirhe, pelkkää noloutta. Sillä ei ollut liiallisen vauhdin kanssa mitään tekemistä, koska se kaatui ihan kävelyvauhdista.

Toyotalle Latvalan keskeytys oli jälleen paha takaisku.

– Isoja tappiota nämä tietenkin ovat. Olen todella pahoillani tiimin puolesta. Paljon meni pisteitä hukkaan taas. Mielessä liikkuu paljon erilaisia asioita, että mitä pitäisi tehdä, jotta homma alkaisi pelata. Vauhdin puolesta ei ole ongelmaa, mutta kokonaistulosta ei vaan saada millään aikaiseksi, Latvala tuskasteli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat