Latvala kolmantena tauolle – Hännisen Toyotassa vikaa

Juho Hänninen
Juho Hänninen vauhdissa Toyotalla. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala lähtee kolmannelta sijalta Puolan MM-rallin lauantain erikoiskokeille.

Toyota-pilotti Latvala otti rallin kärkipaikan haltuunsa perjantaiaamuna, mutta kun samat erikoiskokeet ajettiin toistamiseen huoltotauon jälkeen, Latvala ei pystynyt vastaamaan Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin vauhtiin. Hyundai-kuski Neuville on kisan kärjessä 1,3 sekunnin turvin ennen Tänakia, ja Latvala jahtaa Neuvillea 6,6 sekunnin päässä.

– Luulin, että ajoin ihan hyvin iltapäivälläkin, mutta menetin selkeästi aikaa. Aamu oli erittäin hyvä, mutta en löytänyt parasta ajotuntumaa iltapäivällä, Latvala sanoi perjantain päättäneen yleisöerikoiskokeen jälkeen WRC:n ralliradiolle.

Juho Hännisen Toyotaan iski vika Mikolajkin yleisöpätkällä. Yaris WRC:n vauhti hidastui silminnähden pikataipaleen aikana, mutta lopussa ajokki kulki taas niin kuin sen pitääkin.

– Vaikea sanoa, mikä on vikana. Minun piti pelailla moottorikartan kanssa, jotta sain sen taas toimimaan. Onneksi menemme nyt huoltoon, kahdeksantena oleva Hänninen totesi.

Teemu Suninen oli huikeassa iskussa iltapäivän lenkillä ajettuaan uransa ensimmäisen pohja-ajan MM-sarjassa. WRC-autolla Puolassa debytoiva Suninen nousi kisassa seitsemänneksi Hännisen edelle.

– Voin olla tyytyväinen, mutta teen edelleen pieniä virheitä, joita en tee normaalisti. Yritetään vetää huomenna paremmin, Suninen suunnitteli.

Toyotan Esapekka Lappi joutui jättämään perjantain kesken aamupäivällä. Lappi täräytti autonsa pyörän kiveen, joka rikkoi jousituksen. Lappi oli ennen ongelmiaan viidentenä.

Puolan MM-rallin lauantain ohjelmaan sisältyy yhdeksän erikoiskoetta kello 9.08 alkaen.

Puolan EM-rallin tilanne EK10:n jälkeen:
 1. Thierry Neuville   Hyundai 56.21,2
 2. Ott Tänak          Ford       +1,3
 3. Jari-Matti Latvala Toyota     +6,6
 4. Sebastien Ogier    Ford      +35,1
 5. Hayden Paddon      Hyundai   +39,6
 6. Dani Sordo         Hyundai   +51,7
 7. Teemu Suninen      Ford    +1.11,0
 8. Juho Hänninen      Toyota  +1.28,9
 9. Stephane Lefebvre  Citroen +1.37,0
10. Mads Östberg       Ford    +1.42,7

Lue myös nämä

  • Uusimmat