Latvala jatkaa kolmantena – Lappi taistelee neljännestä sijasta

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila
Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Esapekka Lappi koki rengasrikon Monte Carlon rallin 11. erikoiskokeella lauantaina, mutta oli jälleen täydessä iskussa 12. pätkällä. Lappi nousi aivan Citroenin Kris Meeken kantaan taistelussa rallin neljännestä tilasta. Meeken etumatka on enää 6,2 sekuntia.

– Yritin kyllä todella tulla. Edellisellä ek:lla minulla oli rengasrikko. Vanne pomppasi pois renkaalta. Sille ei voi enää mitään, Lappi kommentoi pätkän maalissa WRC.comin ralliradiolle.

Toyotan Jari-Matti Latvala jatkaa kilpailussa kolmantena. Ensimmäistä kisaansa Toyota Yariksella ajava Viron Ott Tänak pitää hallussaan toista sijaa minuutin erolla ennen tuurilaista.

– Oli todella liuksta loppua kohden. Jää ei ollut ongelma, mutta leikkauksissa mutaa oli tullut paljon tielle. Aika hyvin tuli, Latvala sanoi 12. erikoiskokeen maalissa.

Fordin ranskalaismestari Sebastien Ogier hävisi jälleen Tänakille, mutta johtaa rallia yhä 39,5 sekunnin erolla ennen virolaista. Ogierin tallikaveri Elfyn Evans on kuudentena ennen niin ikään Fordilla ajavaa Bryan Bouffieria ja Hyundain Thierry Neuvillea, joka kellotti 12. ek:lle pohja-ajan.

– Yritämme vain pysytellä johdossa. Loppua kohden pätkä oli aika liukas mudan takia. Lunta ei ole ainakaan tänään enää luvassa, Ogier myhäili.

Lauantaina ajetaan vielä yksi erikoiskoe huoltotauon jälkeen. Ralli päättyy sunnuntaina, kun ohjelmassa on vielä neljä erikoiskoetta.

Monte Carlon MM-rallin tilanne EK12/17 jälkeen:
 1. Sebastien Ogier    Ford    3.15.42,1
2. Ott Tänak Toyota +39,5
3. Jari-Matti Latvala Toyota +1.39,6
4. Kris Meeke Citroen +4.44,1
5. Esapekka Lappi Toyota +4.50,3
6. Elfyn Evans Ford +5.14,1
7. Bryan Bouffier Ford +5.37,4
8. Thierry Neuville Hyundai +5.49,6
9. Craig Breen Citroen +9.02,8
10. Jan Kopecky Skoda +12.55,1
11. Kalle Rovanperä Skoda +16.35,7

Lue myös nämä