Latvala hurjasteli pohjat – palkintosija 2,3 sekunnin päässä

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala taistelee palkintosijasta Walesissa. Kuva: Gazoo Racing.

Toyotan Jari-Matti Latvala oli huippuvauhdissa Walesin MM-rallin 19. erikoiskokeella Gwydirissä. Latvala kirjautti pohja-ajan pätkälle samalla ajalla Hyundain Thierry Neuvillen kanssa.

Hyvä vauhti nosti Latvalan jo 2,3 sekunnin päähän kolmannella sijalla ajavasta Fordin Sebastien Ogierista. Neuville on puolestaan toisena 7,1 sekunnin päässä suomalaisesta, kun ajamatta on enää kaksi erikoiskoetta.

– Pätkän alku oli liukas, mutta sitten pito parani. Yritin puskea niin kovaa kuin pystyn, Latvala summasi ek:n maalissa WRC.comin ralliradiolle.

Latvalan takana Norjan Andreas Mikkelsen ei onnistunut Gwydirin ek:lla parhaalla mahdollisella tavalla. Mikkelsen on kisassa viidentenä 4,2 sekunnin päässä tuurilaisesta. Ott Tänak ajaa Fordillaan kuudentena ja Kris Meeke Citroenillan seitsemäntenä.

Isäntämaan Ford-kuski Elfyn Evans on ajamassa kohti uransa ensimmäistä MM-voittoa. Evansin johtomarginaali on 43,4 sekuntia, kun edessä on enää 17 ek-kilometriä.

– Nyt tässä on kyse vain siitä, että ajetaan turvallisesti maaliin. Yritimme ajaa puhtaasti, mutta tämä oli vaikea ja liukas pätkä, Evans totesi.

Walesin MM-rallissa ajetaan enää kaksi erikoiskoetta. Viimeinen ek on Power Stage -pätkä, jossa jaossa on viidelle nopeimmalle ylimääräisiä MM-pisteitä.