Lahti Historic Rally peruttu – ”Yhtälössä on liikaa muuttuvia osioita”

Esa Peltonen
Esa Peltonen ja Jyrki Saarto ajoivat vuonna 2019 voittoon Lahdessa Toyota Starletilla. Kuva: Marko Kyöstilä
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lahti Historic Rallyn järjestäjät ovat ilmoittaneet, että elokuulle kaavailtu kilpailu joudutaan perumaan koronaviruspandemian vuoksi.

Lahden ympäristössä oli määrä ajaa EM-sarjaan kuuluva historic-ralli 14.-15. elokuuta. Lahti Historic Rally ry:n hallitus ja rallin järjestelytoimikunta eivät kuitenkaan pitäneet todennäköisenä, että ulkomaalaiset kilpailijat pystyisivät osallistumaan ralliin koronan aiheuttaman tilanteen vuoksi.

– Vaikka elokuun alkaessa rajat aukeaisivat, pitäisi varma tieto asiasta ulkomaalaisilla kilpailijoilla olla jo pian, jotta matkasuunnitelmia lauttamatkoineen ja lentoineen voisi suunnitella. Kokonaisuutena yhtälössä on liikaa muuttuvia osioita, joihin järjestäjällä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa, kilpailun tiedottaja Jani Seppälä kertoo tiedotteessa.

– Taloudellisestikaan kilpailusta olisi noin vaikealla yhtälöllä hyvin vaikea saada kannattavaa. Kansainvälisen kilpailun osalta katseet on nyt suunnattu sarjakauteen 2021, johon mukaan pääsemiseksi Lahti on jo hakemuksen tehnyt, Seppälä jatkaa.

Pandemia on lykännyt historicin EM-sarjan alkua. EM-pisteistä oli tarkoitus ajaa jo maaliskuun puolivälissä Espanjan Costa Bravalla, mutta kilpailu peruttiin koronan vuoksi kilpailijoiden jo saavuttua kilpailupaikalle.

Sen jälkeen osakilpailut Italiassa, Tshekissä, Espanjassa, Unkarissa ja Itävallassa on joko peruttu tai siirretty myöhempään ajankohtaan syksylle.

Lue myös nämä