Kouvolassa ratkotaan rallicrossin Suomen mestaruudet

Rallicrossin SM-sarja huipentuu Kouvolassa. Kuva: AKK/Toni Ollikainen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin SM-sarjan kauden 2017 viides ja viimeinen osakilpailu on edessä 23. syyskuuta Kouvolan Tykkimäen radalla. Kaikissa viidessä luokassa Suomen mestaruus ratkeaa Kouvolassa.

SuperCar-luokassa Atro Määttä (ValUA) (104 pistettä) on ollut sellaisessa vedossa, että pistekaula kakkosena häärivään Toni Lukanderiin (Kouvola) (82) on 22 pistettä. Vaikka luokan kaikki mitalisijat ovat vielä matemaattisesti tarkasteltuna auki, käydään himmeämmistä mitaleista kuitenkin vielä kovinta kamppailua, sillä Lukanderin perässä vain pisteen päässä on Jukka Lautamäki (JaMoKe/UA) (81) ja kahden pisteen päässä Ari Perkiömäki (RaaUA) (80).

– Tosi hyvät mietteet on lähteä kotiradalle. Auto on koitettu huoltaa siihen kuntoon, että kaikki toimii ja ettei mitään olisi hajoamassa. Kausi on mennyt hienosti, sillä ensimmäiseen kisaan lähdin vähän extempore-meininkillä, mutta se sujui hyvin ja kipinä ajaa koko kausi syttyi, Määttä kertoo.

SRC-luokassa pistekamppailu kärjen osalta on armotonta. Joni-Pekka Rajala (NoorUA/MK) johtaa 104 pisteellä, mutta Henri Haapamäki (SAU) (102) hiillostaa vain kahden pisteen päässä. Eikä ole kausi ohi myöskään muista mitalisijoista, sillä Olli Lavikaisella (EMSC) pisteitä on 93 ja Jussi Klemolalla (VetUA) 80, joten panosta Kouvolassa riittää.

– Kalusto on huollettu ja mitään isompia muutoksia ei ole tarvinnut tehdä. Tykkimäen pitäisi sopia meidän autolle ja Henkkaa vastaan varmasti ajetaan sitten oikein tosissaan. Kaikki on toki mahdollista, mutta toivottavasti ajamalla ratkeaa. Hyvä kisa varmasti tulee.

Autokrossi-luokassa Toni Kuhasen (MikUA) plakkarissa on 117 SM-pistettä, kun niitä toisena olevalla Tero Tukiaisella (ParkUA) on 91. Kulta- ja hopeasijat lienevät jo vakaalla pohjalla, mutta pronssista nähdään vielä huima taisto muun muassa Jori Seppälän (ValUA) (60 pistettä), Kari Piiran (YkUA) (59) ja Tuomas Venäläisen (L-H UA) (58) kesken.

– Tärkeintä Kouvolassa on tietysti varmistaa Suomen mestaruus, mutta totta kai voitto kiinnostaa myös. Auto ja ukko on kunnossa ja Kouvola on minullekin kotikisa, joten hienoa sinne on lähteä. En olisi kauden alussa uskonut, että näin ylivoimainen olisin, joten tyytyväinen täytyy olla. Tykkimäki on hieno rata ja meillä on sinne tulossa paljon tuttuja sekä yhteistyökumppaneita, joten hyvältä näyttää, Kuhanen ennakoi.

Crosskarteissa Leevi Lassila (KvanUA) (106 pistettä) pitää kärkipaikkaa, mutta Jimi Kalliomäki (TUA) hiillostaa vain kahdeksan pisteen perässä. Myös Valtteri Koski (AL-Härmä) (88), Aatu Matikainen (KonnMK/UA) (72) ja ja Konsta Saarinen (OrSUA) ovat vielä mukana taistelussa SM-mitaleista.

– Voittoa lähdetään Kouvolasta hakemaan ja tietysti suomenmestaruutta. Tykkimäki on kiva ja erilainen rata, mutta oikein mukava siellä on ajaa. Kovaa pitää mennä, että voitto tulee, Lassila pohtii Kouvolan kisaa.

RX Academyn osalta pisteiden osalta suomalaisilla on kaksoisjohto, sillä Jesse Kallio (HyUA) johtaa (95 pistettä) ja toisena on Kalle Markkanen (EMSC) (86). Kolmatta sijaa pitää hallussaan Venäjän Marat Knyazev (RUS).

– Kouvolassa ei voi varmistella, mutta toisaalta ei ole pakko voittaakaan. Tärkeä kisa on edessä. RX Academy on toiminut tosi hienosti ja järjestelmä on kyllä hiottu huippuunsa, ei ole mitään valittamista tästä ensimmäisestä vuodesta. Tykkimäen rata on mieleinen, sillä sieltä löytyy kaikkia elementtejä: on teknisyyttä, hyppyriä, soraa ja asfalttia. Tähtään kolmen parjan joukkoon, Kallio ennakoi.

Lue myös nämä