Koski-Lammille ensimmäinen voitto rallin SM-sarjassa, mutta jossiteltavaakin jäi

Heikki Koski-Lammi ja Aleksi Röyhkiö
Heikki Koski-Lammi sai kuplivan kylvyn Aleksi Röyhkiöltä, joka sijoittui toiseksi SM-kauden päätösrallissa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikki Koski-Lammi saavutti uransa ensimmäisen luokkavoiton rallin SM-sarjassa, kun hän ajoi SM3-luokan ykköseksi kauden päätöskisassa viime viikonloppuna.

Koski-Lammi iloitsi voittoaan Salon ja Turun seudulla, mutta hieman jossiteltavaakin jäi. Koski-Lammi piti nopeinta vauhtia luokassaan myös edellisessä osakilpailussa Laitilassa, mutta ykköstila vaihtui kisan jälkeen hylkäykseen luokittelemattoman jarrusatulan vuoksi.

– Lähdettiin hakemaan tätä, mihin Laitilassa jäätiin – ja voitto maistuu. Auto pelasi hienosti koko viikonlopun, ei ongelmia. Ilman hylkäystä edellisessä osakilpailussa olisi nyt pronssimitali kaulassa, Koski-Lammi harmitteli.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

Citroen C2 R2 -autolla kilpaillut Koski-Lammi sijoittui SM3-luokan pisteissä kuudenneksi. Sijoittuminen viiden parhaan joukkoon olisi tuonut paikan Flying Finn Future Star -kilpailun finaaliin, jonka palkintona on tallipaikka rallin MM-sarjan JWRC-junioriluokkaan ensi kaudeksi.

Koski-Lammin kausi sai kuitenkin positiivisen päätöksen.

– Kauteen on mahtunut kaikenlaista. Oppia on tullut ja neuvoja saatu monelta taholta, kiitos niistä kaikista. Auton tekniikan kanssa oli koko alkukauden ongelmia, jotka on nyt selätetty, ja perusvauhti on saatu hyvälle tasolle. Nuotti toimii, ja kartturin kanssa yhteistyö on sujunut alusta asti mutkattomasti.

– Kaikkineen tästä on hyvä jatkaa, Heikki Koski-Lammi sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat