Koronavirus asettaa valtavan haasteen Monte Carlon MM-rallille – reittiin luvassa isoja muutoksia, yleisöä ei pätkille

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Monte Carlon MM-rallissa tammikuussa 2020. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koronapandemia sotki pahan kerran rallin MM-sarjan kauden 2020. Virus on laittamassa myös vuoden 2021 alun uuteen uskoon. 

Uuden sesongin ensimmäinen kisa, perinteikäs Monte Carlon ralli pitäisi ajaa jo reilun kuukauden päästä. Koronatilanne Ranskassa on kuitenkin yhä huolestuttava. Päätöstä kisan kohtalosta odotetaan vielä tiistain aikana, kun maailman moottoriurheilukomissio kokoontuu.

– On mahdollista, että olemme silloin keskellä kolmatta aaltoa. Jos niin on, niin Monten toteutuminen on minusta aika epävarmaa, tuore maailmanmestari Sebastien Ogier kommentoi Dirtfishin sivuilla.

– Ainoa positiivinen asia on, että kun kalenteria katsoo, niin vuoden alussa on vain pari kisaa. Jos ne kisat jää ajamatta, on paussi aika pitkä ennen tositoimia. Toisaalta se voisi antaa meille aikaa sopeutua tilanteeseen paremmin.

Paussilla Ogier viittaa MM-kalenteriin, jossa tammikuun Monte Carlon ja helmikuun Ruotsin rallin jälkeen seuraava kisa on ohjelmassa vasta huhtikuussa Kroatiassa.

Monte Carlon MM-rallin järjestäjän Automobile Club de Monacon odotetaan tiedottavan pian, että Monte Carlon pätkille yleisöä ei tulla päästämään. Myös huoltoparkki tulee olemaan suljettu yleisöltä. Lisäksi aikataulua tullaan muokkaamaan isolla kädellä, sillä Ranskassa ihmisten odotetaan menevän koteihinsa kello kahdeksan jälkeen illalla.

Dirtfishin tietojen mukaan Gapin kaupungin lähettyvillä ajettava testierikoiskoe tullaan perumaan kokonaan, jottei yleisön kanssa tule ongelmia. Sivusto kuitenkin uskoo, että kovista rajoituksista huolimatta Monte Carlon MM-rallin järjestäjät pystyvät viemään kauden 2021 avausrallin läpi.

Kuten eilen uutisoimme, toisin on helmikuun Ruotsin MM-rallin laita. Kilpailun päätulonlähde on yleisöltä saatavat lipputulot. Jos nämä jää saamatta, on rallin ajaminen Värmlannissa hyvin epävarmaa.

Lue myös: Ruotsin MM-ralli uhkaa jäädä ajamatta – otetaanko korvaava kisa Suomesta tilalle?

WRC-promoottori ja FIA varautuivat väljällä alkuvuoden kalenterilla mahdollisiin koronaviruksen aiheuttamiin haasteisiin. Jos joku kisa jää ajamatta, on varalla kalenterissa Turkin, Latvia, Belgian, Argentiinan, Kreikan ja Monzan rallit.

Monte Carlon MM-ralli on määrä ajaa 21. – 24. tammikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat