Kärkikuskit vaikeuksissa Turkin MM-rallin pisimmällä pätkällä – ”Tämä on vaarallista”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kärkikuljettajat kärsivät alkupään lähtöpaikoistaan perjantaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella Turkin MM-rallissa.

Ensimmäinen kunnon ajopäivä polkaistiin käyntiin koko rallin pisimmällä erikoiskokeella, jolla on mittaa reilut 38 kilometriä. MM-sarjaa johtava Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville teki ensimmäiset ajolinjat Cetibelin pikataipaleelle, mutta belgialainen ei kärsinyt pölystä kuten kaikki muut hänen takanaan startanneet kuljettajat.

Citroenin Craig Breen kellotti erikoiskokeelle pohja-ajan ennen Hayden Paddonia, Andreas Mikkelseniä ja Mads Östbergiä. Toyotan Jari-Matti Latvala oli viidenneksi nopein ja nousi samalle sijalle kokonaistilanteessa.

– Pätkällä oli todella paljon pölyä, jonka takia oli vaikea nähdä mitään. Pölyinen osuus alkoi kahdeksan kilometrin kohdalla ja se kesti melkein 30 kilometriin saakka, reilut kymmenen sekuntia Breenin pohjista jäänyt Latvala raportoi WRC All Liven lähetyksessä.

Latvalan tallikaverille Esapekka Lapille kertyi aikatappiota 21 sekuntia Breeniin nähden.

– Viimeiset kymmenen kilometriä oli mukava ajaa, mutta alussa oli todella liukasta ja pätkän keskivaiheilla oli erittäin paljon pölyä. Siellä ei nähnyt mitään. Suorallakaan ei voinut ajaa täysillä pölyn takia, koska heti ajolinjan ulkopuolella oli isoja irtokiviä, joihin voi menettää koko pelin, rallissa seitsemäntenä oleva Lappi kuvaili.

Neuvillen jälkeen startanneet Sebastien Ogier ja Ott Tänak putosivat noin puolen minuutin päähän kilpailua johtavasta Breenistä.

– Pölyä oli todella paljon, ja ajaminen oli melkein mahdotonta, koska siellä ei nähnyt mitään. Tämä on todella vaarallista tällä hetkellä, virolaiskuljettaja Tänak latasi.

Ogier puolestaan sanoi, että hän oli toivonut neljän minuutin lähtöväliä tien ylle leijumaan jäävän pölyn takia, mutta lähtövälit pidettiin kolmessa minuutissa.

Breen johtaa kilpailua 4,8 sekunnin erolla Mikkelseniin, ja Östberg ajaa kolmantena 10,7 sekunnin päässä kärjestä. MM-sarjan kärkikuljettaja Neuville on kuudentena, Ogier kahdeksantena ja Tänak yhdeksäntenä. Fordin Teemu Suninen pitää hallussaan kymmenettä sijaa.

Perjantaina ajetaan vielä viisi erikoiskoetta.

Turkin MM-rallin tilanne EK2/17 jälkeen:
 1. Craig Breen    Citroen 30.38,7
 2. Andreas Mikkelsen Hyundai  +4,8
 3. Mads Östberg    Citroen  +10,7
 4. Hayden Paddon   Hyundai  +11,9
 5. Jari-Matti Latvala Toyota  +12,0
 6. Thierry Neuville  Hyundai  +18,2
 7. Esapekka Lappi   Toyota  +22,0
 8. Sebastien Ogier  Ford   +28,6
 9. Ott Tänak     Toyota  +32,4
10. Teemu Suninen   Ford   +32,7
11. Elfyn Evans    Ford   +43,7

Lue myös nämä