Kalle Rovanperältä myrskyvaroitus – suomalaisässä heti hyvässä iskussa radalla!

Kalle Rovanperä osallistuu tänä viikonloppuna ensimmäiseen ratakisaansa Porsche Carrera Cup Benelux -sarjassa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Porsche Carrera Cup Benelux

Rovanperä pitää parhaillaan paussia rallin MM-sarjasta, mutta suomalaistähdellä riittää silti ajohommia. Hän kilpailee kauden aikana neljässä osakilpailussa Porsche Carrera Cupissa.

Rovanperä debytoi tänä viikonloppuna sarjassa Hollannissa Zandvoortin radalla. Urakointi alkoi jo perjantaina vapaiden harjoitusten merkeissä.

Rallimestari näytti heti, että häneltä luonnistuu ajaminen myös radalla. RedAnt Racingin kalustolla kilpaileva Rovanperä sijoittui ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa neljänneksi ajalla 1.38,013.

Hän jäi 1,1 sekuntia parhaan kierrosajan kellottaneesta Benjamin Paque’sta, joka on sarjan pisteissä neljätenä ensimmäisen kisaviikonlopun jälkeen.

Rovanperän vauhti kiihtyi illalla ajetuissa toisissa vapaissa harjoituksissa. Tällä kertaa suomalainen sijoittui kolmanneksi ajalla 1.36,891, ja eroa kärkiajan ajaneeseen Dirk Schouteniin kertyi vain 0,2 sekuntia. Hollantilaiskuljettaja Schouten on sarjan pistetaulukon kärkimies.

– Toisissa vapaissa harjoituksissa löysimme oikean fiiliksen, joten aika ja vauhti olivat kohdallaan! Hyvä fiilis huomista aika-ajoa varten, Rovanperä kertoi Instagram-tarinassaan.

Zandvoortin kilpailuviikonloppu jatkuu lauantaiaamuna, jolloin ohjelmassa on aika-ajo. Ensimmäinen kilpailu ajetaan lauantaina iltapäivällä, ja toinen kilpailu sunnuntaina aamupäivällä.