Kalle Rovanperälle komea voitto MM-rallissa!

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä nappasi uransa kolmannen WRC2-luokkavoiton rallin MM-sarjassa, kun hän ajoi ykköseksi sunnuntaina päättyneessä Katalonian MM-rallissa.

Vasta 18-vuotias Rovanperä kilpaili ensimmäistä kertaa Kataloniassa, missä ajetaan sekä soralla että asvaltilla. Sade hankaloitti kilpailua lauantain asvalttipätkillä, mutta Rovanperä selviytyi erikoiskokeista ilman isompia ongelmia.

Rovanperä vei WRC2-luokan voiton lopult 8,5 sekunnin erolla Skoda-tallikaveriinsa Jan Kopeckyyn. Tshekkikonkari Kopecky on todellinen asvalttispesialisti, mikä nostaa entisestään Rovanperän suorituksen arvoa. Kopecky on myös kruunattu jo tämän vuoden mestariksi WRC2-luokassa.

Kauden toinen voitto hilasi Rovanperän kolmanneksi WRC2-luokan MM-pisteissä. Nuori puuppolalainen ei aja kauden päättävässä Australian osakilpailussa, mutta hän varmisti kartanlukija Jonne Halttusen kanssa WRC2-luokan kolmostilan lopullisissa pisteissä.

Rovanperä kilpailee vielä seuraavan kauden Skodan tehdastiimin kalustolla WRC2-luokassa. Rovanperä on jo antanut sellaiset näytöt, että useampikin WRC-tiimin pomo haluaa palkata hänet tehdaskuljettajaksi kaudeksi 2020.

Lue myös nämä

  • Uusimmat