Kalle Rovanperälle upea kansainvälinen tunnustus – ”Iso kunnia”

Kalle Rovanperälle myönnettiin viikonloppuna myös kansainvälinen palkinto.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Myöhään lauantai-iltana rallimestari Rovanperä valittiin Vuoden autourheilijaksi kansallisen lajiliiton AKK:n gaalaristeilyllä. Sunnuntai-iltana Rovanperä sai puolestaan tunnustuksen arvostetun Autosport-lehden palkintogaalassa Lontoossa.

Lue myös: Tämä ei tullut yllätyksenä: Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen nappasivat vielä yhden tittelin

Rovanperä valittiin Autosport Awards -tapahtumassa Vuoden kansainväliseksi rallikuljettajaksi. Suomalaistähti ei tällä kertaa päässyt pokkaamaan pystiä paikan päälle, mutta hänen videotervehdyksensä näytettiin gaalassa.

– Tämä on iso kunnia saada Vuoden rallikuljettajan palkinto. Valitettavasti en voi juhlia sitä kanssanne, mutta tämä on ollut jälleen hieno vuosi. Toivotaan, että menestystä tulee myös ensi vuonna, Rovanperä kertoi.

Rovanperän lisäksi titteliin olivat ehdolla hänen Toyota-tallikaverinsa Elfyn Evans ja Sebastien Ogier sekä M-Sport Fordin Ott Tänak.

Suomalaiskuljettaja sai pystin jo toisena perättäisenä vuotena. Tämä ei ollut sinänsä yllätys, sillä Rovanperä uusi tänä vuonna mestaruutensa.

Rovanperälle on luvassa lisää palkintoja tällä viikolla, kun Kansainvälisen autoliiton FIA:n palkintogaala järjestetään Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa perjantaina 8. joulukuuta.

Ensi vuonna Rovanperä tuskin pystyy taistelemaan mestaruudesta, sillä hän ajaa vain noin puolet kauden 2024 MM-ralleista. Rovanperän suunnitelmissa on vetää hieman happea ralliarjesta, mutta hän aikoo tulla täysillä takaisin kaudella 2025.

Lue myös nämä