Kalle Rovanperää verrattu F1-tähteen – ”Se on melko huvittavaa”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä debytoi tulevana viikonloppuna rallin EM-sarjassa M-Sport-tallin Fordilla. Rovanperä pääsee Latvian Liepaja-rallissa vertaamaan vauhtiaan EM-sarjan huippukuskeihin.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Rovanperä ajaa kilpaa Ford Fiesta R5 -autolla, jolla hän osallistuu myös kauden kahteen viimeiseen MM-ralliin Walesissa ja Australiassa. Latviassa 17-vuotias suomalaislupaus ja hänen uusi kartanlukijansa Jonne Halttunen saavat vastaansa kymmenen muuta R5-autokuntaa.

– Tämä on ensimmäinen rallini Fiestalla, joten keskityn auton säätöihin ja yritän opetella tuntemaan paremmin auton, Rovanperä suunnittelee.

Rovanperä kilpaili viime vuonna Liepaja-rallissa Latvian kansallisen sarjan kisassa.

– Olen parantanut siitä vauhtiani ja nuottejani. Saan paineita ainoastaan itseltäni, sillä yritän aina pystyä parempaan, Rovanperä sanoo.

Alkuviikosta ajokortin saanutta Rovanperää on verrattu kansainvälisessä mediassa F1-tähti Max Verstappeniin, joka voitti viime vuonna historian nuorimpana kuljettajana F1-osakilpailun 18 vuoden ja 227 päivän iässä.

– Olen kuullut vertauksesta ja mielestäni se on melko huvittavaa. Toki me molemmat olemme pärjänneet hyvin omilla autoillamme, Latvian mestaruuden tänä ja viime vuonna voittanut Rovanperä sanoo.

Liepaja-rallin testierikoiskoe ajetaan perjantaina, ja ensimmäinen erikoiskoe on vuorossa lauantaiaamuna.

Lue myös nämä

  • Uusimmat