Kalle Rovanperä yllätti MM-tallipomon taidoillaan – ”Uskomattomalla tasolla”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson paljasti Saksan MM-rallin yhteydessä, että suomalaislupaus Kalle Rovanperä ajaa mitä todennäköisimmin tiimin Ford Fiesta R5 -autolla tämän kauden Walesin MM-rallissa.

Rovanperä kävi hiljattain testaamassa Fiestaa Englannissa, ja siitä lähtien on spekuloitu, että vasta 16-vuotias puuppolalainen tekee MM-rallidebyyttinsä Fordilla.

– Sitä ei ole vielä vahvistettu, mutta olen luottavainen, että hän on autossamme Walesissa, Wilson kertoi WRC:n ralliradiolle.

Wilson kävi itsekin seuraamassa Rovanperän testiä ja vaikuttui näkemästään.

– Hän on vasta 16-vuotias ja näyttää vain 12-13-vuotiaalta ilman kypärää, mutta hän ajoi loistavasti. Olin todella yllättynyt myös siitä, kuinka hyvin hän pystyy antamaan teknistä palautetta, Wilson suitsutti superlupausta.

Wilson teki testien yhteydessä mielenkiintoisen huomion. Tallipomon mukaan Rovanperä pystyi antamaan palautetta paremmin kuin Jari-Matti Latvala 17-vuotiaana päästessään testaamaan M-Sportin ajokkia.

– Kalle tiesi heti, miten tekemämme muutokset vaikuttavat auton suorituskykyyn. Hänen tekninen osaamisensa on uskomattomalla tasolla, Wilson ylisti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat