Kalle Rovanperä tulossa SM-ralliin – saa tallikaverikseen toisen huippulupauksen

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä sai hiljattain sopimuksen Skodan tehdastiimiltä, mutta rallin superlupaus nähdään tällä kaudella myös kotimaan erikoiskokeilla.

Rovanperä avaa kautensa tammikuun viimeisenä viikonloppuna Monte Carlon MM-rallissa, johon hän osallistuu Toni Gardemeisterin TGS-tallin Skoda Fabia R5 -autolla. Rallit.fin tietojen mukaan 17-vuotias Rovanperä ajaa seuraavan kilpailunsa 16.-17. helmikuuta Mikkelissä, missä järjestetään kauden toinen SM-ralli.

Rovanperä starttaa myös Mikkelin SM-ralliin Gardemeisterin tiimin kalustolla. Tallikaverikseen Rovanperä saa toisen huippulahjakkuuden, Eerik Pietarisen, jonka sopimus TGS-tallin kanssa julkistettiin tiistaina. Pietarinen oli täysin pitelemätön viime kaudella SM-sarjan SM2-luokassa ja kauden päätöskilpailussa hän sai ensimmäistä kertaa käyttöönsä Gardemeisterilta Skoda Fabia R5 -auton, jolla hän revitteli ylivoimaiseen voittoon Lempäälässä.

Rovanperä ajoi jo viime vuonna Mikkelissä poikkeusluvalla ja voitti SM-rallin ennen Suomen mestaruuden valloittanutta Teemu Asunmaata.

Rovanperä debytoi Skoda Motorsportin tehdastiimin väreissä maaliskuussa Meksikon MM-rallissa. Rallit.fin saamien tietojen mukaan Rovanperän ensi vuoden ohjelmaan kuuluu varmuudella myös Jyväskylän seudulla ajettava MM-ralli heinäkuun lopussa.

Rovanperän tämän vuoden kilpailuohjelmassa on vielä paljon kysymysmerkkejä. Skoda saattaa ajattaa suomalaista MM-sarjan lisäksi myös Aasian-Tyynenmeren rallisarjassa tai Tshekin rallisarjassa. Skodalla on kaavailtu, että alkava kausi on Rovanperälle eräänlainen kehitysvuosi.

Rovanperän lisäksi Juuso Nordgren kilpailee tänä vuonna Skoda Motorsportin tehdastiimissä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat