Kalle Rovanperä teki historiaa Australiassa – ”Ennätystä voi olla aika vaikea lyödä tulevaisuudessa”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperän kilpailu Australian MM-rallissa oli varsin erikoinen. Vaikka 17-vuotias rallilupaus joutui keskeyttämään lauantai-iltana, voitti Rovanperä silti WRC2-luokan. Tämä johtui siitä, että Rovanperä oli kyseisessä luokassa ainoa osallistuja. 

Lauantaina Rovanperän Fordista meni kaksi rengasta, eikä vaihtopyöriä ollut matkassa enempää. Kisasta jäivät väliin lauantain kaksi viimeistä lyhyttä yleisöpätkää. Sunnuntaina nuorukainen jatkoi Ralli2-säännön turvin ja nappasi luokkavoiton. Samalla Rovanperä otti myös ensimmäisen MM-pisteensä. Vaikka yleiskilpailussa sijoitus oli 12:s, niin muutama edessä ollut auto ei ollut mukana  FIA:n luokituksen mukaisella autolla.

– Olen aika tyytyväinen viikonloppuun. Tutkimme aikoja edessä meneviin jätkiin ja se näytti ihan hyvältä. Opin paljon näistä pätkistä ja olosuhteista, Rovanperä sanoi FIA:n lehdistötilaisuudessa.

Rovanperästä tuli kautta aikain nuorin MM-sarjassa pisteen ottanut kuljettaja. Rovanperällä oli mittarissa Australian kisan päätöspäivänä 17 vuotta ja 49 päivää. Edellistä ennätystä piti hallussaan Norjan Andreas Mikkelsen (17 vuotta ja 233 päivää).

– On ihan mukavaa olla nuorin kuski, joka on saanut pisteitä. Tätä ennätystä voi olla aika hankalaa lyödä tulevaisuudessa, Rovanperä myhäili.

– En ole vielä ihan varma ensi kaudesta, mutta toivottavasti ajan 7-8 MM-rallia. Toivottavasti sitten vuonna 2019 saan ajaa ne kaikki, Rovanperä jatkoi viitaten ensi vuoden suunnitelmiinsa.

Rovanperän uusi kartturi Jonne Halttunen viihdytti myös lehdistötilaisuudessa yleisöä.

– Ei sitä autossa huomaa, että Kalle on niin nuori. Hän on aika kypsä. Ok, joskus sitä näkee hänen pelaavan pelejä puhelimellaan. Hän on kuitenkin erittäin lahjakas kuski, Halttunen totesi.

Lue myös nämä