Kalle Rovanperä tarkkaili alamäkiluistelun hurjapäitä – ”En lähtisi kokeilemaan muulla kuin mönkijällä”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin suomalaistoivo Kalle Rovanperä tutustui lauantaina katsojana toiseen vauhdikkaaseen lajiin.

Puuppolassa asuva Rovanperä oli saapunut Jyväskylän Laajavuoreen seuraamaan alamäkiluistelun Red Bull Crashed Ice -tapahtumaa. Alamäkiluistelijoiden vauhdit nousevat hurjiksi jääradalla, mutta vauhtipäänä tunnettu Rovanperä halusi pysytellä katsomon puolella.

– Luistimilla en kyllä pysyisi pystyssä, en lähtisi kokeilemaan, Rovanperä naurahti Rallit.fille.

– Aika hurjalta tuo näyttää, mutta on se myös siistinnäköistä. Kovaa hommaa, 18-vuotias rallilupaus jatkoi.

Rovanperä tulisi radan alas siinä tapauksessa, että saisi käyttöönsä moottorilla varustetun menopelin.

– Voisin vetää radan jollain muulla, esimerkiksi mönkijällä tai kelkalla. Mönkijä ja piikkipyörät voisi olla aika hyvä yhdistelmä.

Rovanperä avasi rallikautensa viikko sitten legendaarisessa Monte Carlon MM-rallissa. Seuraavan kerran Skodan tehdastiimin kuljettaja kilpailee parin viikon kuluttua Ruotsin MM-osakilpailussa. Rallien välissä Rovanperä ehtii viettää myös vapaa-aikaa, joka kuluu moottoriajoneuvojen parissa.

– Melkein kaikilla mahdollisilla laitteilla tulee ajettua: moottorikelkalla, mönkijällä, vesijetillä, crossipyörillä, stunttipyörillä, enduropyörillä. Voisin luetella harrastuksiini melkein kaiken, mikä lasketaan moottoriurheiluksi. Meillä on paljon omia vehkeitä ja lisäksi pääsen testailemaan muitakin vehkeitä, jos vain kiinnostaa, Rovanperä kertoi.

Ruotsin MM-rallissa ajetaan lumella, mikä sopii mainiosti suomalaisille. Rovanperälle ei tosin ole kertynyt hirveästi kokemusta lumiralleista R5-kalustolla. Viime vuonna hän ajoi vain yhden lumirallin, Mikkelin SM-osakilpailun, jonka hän tosin voitti.

– Kaikki muut ajavat kolme päivää testiä ja pienempiä kisoja ennen Ruotsia. Nyt näyttää siltä, että meillä on vain yksi lyhyt testipäivä. Saa nähdä, miten menee kisassa. Ei ole helppoa lähteä, koska muut ovat ajaneet jo nyt tosi paljon lumella, Rovanperä totesi.

Puuppolalainen ei kuitenkaan tingi tavoitteestaan kauden toisessa kilpailussaan.

– Kirkkain mitali on aina tavoitteena. Se on toki uusi kilpailu minulle, joten lähdetään opiskelemaan ja yritetään ajaa kovaa, Rovanperä suunnitteli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat