Kalle Rovanperä ratissa ja huippulumilautailija katolla – ”Mitään tällaista ei ole kokeiltu ennen” (video)

Kalle Rovanperä ja Eero Ettala
Kalle Rovanperä ratissa, Eero Ettala katolla. Pasi Salminen/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mitä tapahtuu, kun yhdistetään rallisensaatio Kalle Rovanperä, lumilautailija Eero Ettala, Skoda Fabia R5 -auto ja Juha Kankkusen Driving Academy Kuusamon liepeillä? No, ainakin makea videopätkä.

Rovanperä ja juontajanakin tunnetuksi tullut Ettala yhdistivät voimansa energiajuomayhtiö Red Bullin promokuvauksissa. Rovanperän tehtävänä oli ohjastaa Skodan rallitykkiä, jonka perässä, katolla ja ympärillä Ettala esitteli temppujaan.

– Kyllä monissa projekteissa on tullut oltua mukana, mutta mitään tällaista ei ole kokeiltu ennen, Rovanperä kertoo Red Bullin nettisivuilla.

Kalle Rovanperä ja Eero Ettala
Eero Ettala liukuu metallikaarella, ja samaan aikaan Kalle Rovanperä viilettää alta Skodalla. Kuva: Pasi Salminen/Red Bull Content Pool

Ettalan mukaan jännittävintä oli seistä laudalla liikkuvan auton katolla. Kohtauksesta tulee väkisinkin mieleen legendaarisen nopeuslaskijan Kalevi ”Häkä” Häkkisen harjoittelumetodit vuosikymmenien takaa.

– Suksilla olisi voinut olla hieman vakaampi tunne. Lumilautakengät antavat kuitenkin melko paljon periksi. Lauta laitettiin pulteilla kiinni ja sitten ruvettiin kokeilemaan pienemmillä vauhdeilla. Kun rupesi luottamaan enemmän, niin alettiin lisäämään vauhtia, Ettala kertaa.

Eero Ettala
Eero Ettala taituroimassa Skodan katolla. Kuva: Pasi Salminen/Red Bull Content Pool

Rovanperällä oli omat haasteensa auton ratissa, kun auton ulkopuolella roikkui huippulumilautailija.

– Aika rauhalliset ja pehmeät liikkeet sai olla. Piti välttää äkkipikaisia tai ylimääräisiä liikkeitä. Haastavaa oli myös saada ajoitukset oikeiksi ja samanaikaisiksi, Rovanperä kuvailee.

Katso alta video, mitä Rovanperä ja Ettala saivat aikaiseksi.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat