Kalle Rovanperä häikäisi ratadebyytissään – huikea ohitus ja kisan nopein kierros!

Kalle Rovanperä ajoi komeasti neljänneksi uransa ensimmäisessä ratakilpailussa Hollannin Zandvoortissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Porsche Carrera Cup Benelux
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä starttasi Porsche Carrera Cup Benelux -sarjan osakilpailuun kolmannesta ruudusta. Rallimestari sai hyvän lähdön, mutta kisa jouduttiin keskeyttämään heti avauskierroksella, kun kaksi autoa meni romuksi lähtösuoralla.

Kun rata oli saatu puhdistettua, lähtö otettiin uusiksi. Rovanperä ampaisi jälleen hyvin lähtöruudustaan ja yritti haastaa edeltään startanneen Niels Langeveldin. Rovanperä ei onnistunut ohituksessa, mutta pysyi kolmannella sijalla.

Rovanperä joutui kuitenkin heti kisan alussa luopumaan viimeisestä palkintosijasta, kun ensin ohi tuli ruotsalainen Robin Knuttson ja pian vielä hollantilainen Paul Meijer.

Rovanperän vauhti kuitenkin kiihtyi kisan edistyessä. Suomalaistähti tykitti koko kisan nopeimman kierroksen ja nousi takaisin Meijerin perään. Pitkän hiillostuksen jälkeen Rovanperä teki komean liikkeen ja ohitti Meijerin ykkösmutkassa.

Kisan viimeisillä kierroksilla Rovanperä saavutti vielä kolmostilassa kiinni olleen Knutssonin. Rovanperä haastoi tosissaan ruotsalaisen ja yritti ohitusta päätöskierroksella maaliin saakka. Lopulta Knutsson otti kolmossijan reilun sekunnin kymmenyksen turvin.

Vaikka palkintosija jäi Rovanperältä saavuttamatta, hän antoi huikean näytteen taidoistaan. Rovanperän tyylipuhdas ohitus oli yksi kisan kohokohdista.

Kilpailun voitti Dirk Schouten ennen Niels Langeveldia. Rovanperä jäi voittajasta seitsemän sekuntia.

Zandvoortissa ajetaan vielä toinen kilpailu sunnuntaina aamupäivällä.

Lue myös nämä