Kalle Rovanperä ei jättänyt mitään sattuman varaan valmistautuessaan MM-ralliin (video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä aloitti tänä viikonloppuna valmistautumisensa rallin MM-kauden seuraavaan osakilpailuun.

Rovanperä testasi Toyotan WRC-kalustoa viikonlopun aikana Espanjassa, missä hän haki oikeita säätöjä Yarikseen Meksikon MM-rallia varten. Meksikon soraralli on ohjelmassa maaliskuun puolivälissä.

Rovanperän testeissä ei jätetty mitään sattuman varaan. Nuori suomalaiskuljettaja kiidätti Toyotaa näyttävästi sorateillä, mutta hän haki tuntumaa myös karting-radalla.

Katso jutun yläpuolelta video Rovanperä soratestistä (jos video ei näy, voit katsoa sen täältä). Alla video testistä karting-radalla.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Meksikon MM-rallin ohjelmassa on peräti yhdeksän teknistä yleisöerikoiskokeita, joten Rovanperän visiitti karting-radalla ei varmasti mene hukkaan. Kaikki Meksikon yleisöpätkät ovat mitaltaan alle kolmen kilometrin mittaisia. Lyhyimmällä pätkällä, Street Stage Leonilla, on mittaa vain 730 metriä – rallin MM-sarjan historiassa ei ole aiemmin järjestetty näin lyhyttä pätkää.

Rovanperä ajoi edellisessä rallissa Ruotsissa sensaatiomaisesti kolmanneksi. Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen nappasivat kolmossijan tallikaveriltaan Sebastien Ogierilta ajettuaan huikean pohja-ajan kilpailun päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella.

Katso alta kooste viime viikonloppuna ajetun Ruotsin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,319508″ ap mute ]

 

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen ja kartturi Halttunen kertoivat Ruotsin rallin yhteydessä, että Rovanperällä on vielä opeteltavaa hitaammilla osuuksilla. Tästäkin syystä treeni teknisellä radalla tuli tarpeeseen.

– Toivotaan, että pääsemme treenaamaan hitaita osuuksia. Ne sujuivat meiltä yleensä hyvin R5-autolla, mutta nyt ajotyylin pitää olla erilainen. Ruotsissa oli paljon nopeaa tietä, ja odotan, että meillä on seuraavissa kisoissa vaikeampaa kuin täällä, Halttunen arvioi Ruotsin rallin päätteeksi.

Lue myös: Kalle Rovanperän luottomies paljastaa – edessä isoja haasteita: ”Ehkä vähän yllättäenkin”

Meksikon MM-ralli ajetaan 12.-15. maaliskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat