Kalle Markkasen kausi jatkuu Suomen MM-rallissa – ”Varomalla ei hyvää tulosta kannata odottaa”

Kalle Markkanen
Kalle Markkanen. Kuva: Markkasen tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjassa SM3-luokassa ajava Kalle Markkanen kilpailee Neste Rallissa. Vasta kaudelle 2018 ralliin siirtynyt Markkanen osallistuu legendaariseen Keski-Suomen sorakisaan toista kertaa. 

Viime vuonna Markkasen Neste Ralli päättyi keskeytykseen konerikon vuoksi. Markkasen ja kartanlukija Kim Lehtolan alla on tälle kaudelle hankittu Peugeot 208 R2.

– SM-sarja on ollut meille vaikea, mutta tulokset ovat kuitenkin olleet koko ajan nousujohteisia. Viime vuoden Neste Ralliin osallistumisesta on paljon hyötyä, kun tietää suurin piirtein mitä odottaa, Markkanen sanoo.

– Kilpailu on erittäin vaativa ja varsinkin meidän numerolla (107) startatessa tiet voivat olla aika huonossa kunnossa. Täytyy ajaa kovaa ja luottaa, että auto kestää. Varomalla ei hyvää tulosta kannata odottaa.

Kilpailussa on mukana useita SM-sarjasta tuttuja nimiä. Yhteensä R2-luokituksen autoja on mukana 23.

– Emme aja MM-pisteistä, mutta on mahtavaa päästä vertaamaan vauhtia sarjan kärkiukkoihin. Jyväskylän tiet ovat huikeita ja kun tiedetään myös, että yleisöä on paljon jokaisella pätkällä, niin odotukset ralliin ovat kovat. Lähdemme hakemaan nappisuoritusta, Markkanen suunnittelee.

Kartturi Lehtolalla on Neste Rallista hyvät muistot.

– Osallistuimme Neste Ralliin Kallen isän kanssa jo vuonna 2001. Silloin voitimme luokkamme (N3) ja rallin voittajille jaettava lasimaljakko löytyy kirjahyllystä. Tällä kertaa voittoon ei taida riittää edes nappisuoritus, vaan se vaatisi superonnistumisen ja varmasti myös muiden epäonnea. Kaikki on kuitenkin mahdollista. Kisan voittaa se, joka selviää nopeiten koko vaativan reitin alusta loppuun. Ongelmiin ja virheisiin ei ole kenelläkään varaa, Lehtola toteaa.

 

 

Katso alta video Jari-Matti Latvalan testistä Suomen MM-rallia varten.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,270765″ ap mute ]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat