Jyväskyläläinen rallikuski vahvisti osallistumisensa MM-kotikisaan – ”Ei ole tarkoitus lähteä vain osallistumaan”

Tällä kaudella rallin SM-sarjan SM2-luokassa kilpaillut Kristian Nieminen tekee kansainvälisen debyyttinsä Suomen MM-rallissa elokuussa Jyväskylässä.
Kristian Nieminen
Kristian Nieminen. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vierelle istahtaa totutusti nuottia lukemaan Valtteri Nieminen. Kaksikko kilpailee WRC 3- Luokassa tutulla Ford Fiesta Rally 3 -kalustolla. Oman lisänsä tulevaan koitokseen tuo se, että sen lisäksi vaikka kilpailu on ensimmäinen laatuaan MM-tasolla, on se myös parivaljakon kotikilpailu. 

– Tätä MM-rallin mahdollisuutta alettiin pyörittelemään jo talvikaudella. Toinen potentiaalinen vaihtoehto olisi ollut Viron MM-ralli, mutta lopulta päädyttiin siihen, että mahdollisuuden tultua Jyväskylä on meidän valinta, Nieminen toteaa.

– Todella upea mahdollisuus päästä mittaamaan omaa tasoa Jyskälässä WRC3-luokassa. Totta kai tämän lisäksi kyseinen kilpailu on siintänyt aina haaveena tulevaisuudessa. Pientä lisälatausta viikonloppuun tuo varmasti se, että kilpailukeskukseenkaan ei taida kotoa olla edes kahta kilometriä, joten aikalailla omilla nurkilla saadaan kilpailu läpi viedä.

MM-tason kilpailu vaatii huomattavasti enemmän työtä kaluston ja valmistautumisen eteen kuin esimerkiksi totuttuun SM-sarjan kilpailuun lähtiessä. Paljon uusia asioita on edessä ja tämä tiedostetaan myös Niemisen leirissä.

– Kilpailu on pitkä ja sitä kautta vaatii joka osa-alueella entistä huolellisemman valmistautumisen. Uusia asioita on myös luvassa ja varmasti niitä kohdataan käytännössä pitkin viikonloppua, mutta tehdään ennakkovalmistautuminen niin hyvin kuin mahdollista, jotta ei jäisi sitten ainekaan siitä homma kiinni. Hieman erilainen strategia kilpailun läpivientiin täytyy varmasti rakentaa kuin lyhyempiin ralleihin, Nieminen miettii.

Vaikka kyseessä on ensimmäinen MM-ralli 28-vuotiaalle jyväskyläläiselle, ei Nieminen suuntaa Keski-Suomen sorateille pelkästään oppia hakemaan.

– Vaikka ollaan tietyllä tavalla lähdössä myös oppimatkalle ei ole kuitenkaan tarkoituksena lähteä vain osallistumaan kilpailuun, vaan halutaan ajaa myös sijoituksista. Lähtölistan nähtyä on helpompi arvioida minkälainen kilpailu tulee olemaan, mutta kyllä joka tapauksessa tavoite pitää asettaa podiumille, Nieminen toteaa.

– Omaa suoritusta lähdetään tekemään ja sitä kautta uskon, että se kantaa hedelmää jos pystytään viemään kilpailu läpi ilman suurempia haavereita ja selvitään ehjin nahoin sunnuntaina maalilipulle. Kaikenlaista pientä harmia on tähän kauteen mahtunut ja täällä jos jossain toivotaan vältyttävän ylimääräisiltä ongelmilta. 

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 3. elokuuta illalla Harjun yleisöerikoiskokeella ja maaliin tullaan sunnuntaina iltapäivällä Himoksen maisemissa. Kilpailussa ajetaan reilut 320 EK-kilometriä. 

Katso alapuolelta viime kesän Suomen MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat