Juuso Nordgrenilla opiskelupäivä Espanjan MM-rallissa

Juuso Nordgren. Kuva: Damien Saulnier.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Juuso Nordgrenin Espanjan MM-rallin ensimmäinen ajopäivä oli kaksijakoinen. Aamulla tuli muutamia ajovirheitä, mutta iltapäivällä homman juju alkoi löytyä.

Perjantaina Espanjan MM-rallissa ajettiin yhteensä kuusi erikoiskoetta, kun aamun kolmen EK:n lenkki ajettiin iltapäivällä uudestaan. Nordgren myöntää, että aamun ensimmäiset pätkät olivat vaikeita, mutta tapahtumia WRC2-luokassa riitti muutenkin.

– Ne olivat meiltä huonoja. Ykkösellä ja kolmosella spinnattiin ja lisäksi kolmosella Hiroki Arai oli ajanut ulos. Hänen autonsa oli katollaan keskellä tiellä ja jouduimme väistämään kaatunutta puuta, joka oli ilmeisesti tullut samassa rytäkässä. Koukattiin kunnolla ojan kautta, jotta päästiin ohi, joten kyllä siinä aikaa meni.

– Siinä EK kolmosella tulleessa spinnauksessa meillä hävisi autosta jarrut, koska jouduimme olemaan hetken paikallaan. Levyt eivät saaneet tuoretta ilmaa ja ilmeisesti kuumenivat liikaa. Samanlainen tilanne taisi olla Esapekka Lapillakin, joten nuo ovat haasteellisia pätkiä, kun joudumme ajamaan sorasäädöillä asvaltilla, Nordgren kertoo.

Iltapäivällä Nordgrenilla sujui jo paremmin, ja erikoiskokeilla 4-6 Nordgren oli jokaisella luokkansa kolmanneksi nopein. Nuorukainen kuitenkin muistuttaa, että kisa on ensimmäinen ulkomailla nelivetoisen ohjaimissa ja kahdella eri pinnalla ajettavassa kisassa on monta eri muuttujaa.

– Meidän ainoa tavoite on ajaa maaliin ja saada tästä kisasta tärkeät kilometrit, mutta ei ole helppo ajaa ”hiljaa”, koska silloin sortuu helpommin virheisiin, Nordgren sanoo.

– Iltapäivän pätkillä nostettiin jo vähän vauhtia, mutta vältettiin virheitä.

Viime vuonna Nordgren ajoi Espanjan MM-rallissa etuvetoisella Ford Fiestalla. Perjantai oli Nordgrenin omien sanojen mukaan pitkä opiskelupäivä.

– Jos vertaa viime vuoteen, alku on ollut parempi. Ei tämäkään mitenkään hyvin ole sujunut, mutta säästyimme rengasrikoilta ja auto on pysynyt tiellä. Ja onhan nelivetoinen kiihtyvyys ja muine ominaisuuksineen aivan erilainen ajettava, nuorukainen sanoo.

Lauantaina rallikaravaani siirtyy kokonaan asvaltille. Nordgrenille se on jälleen uusi kokemus.

– Hirveästi en ole ajanut ylipäätään asvaltilla ja huomenna ajetaan ensimmäistä kertaa rallia nelivetoisella asvaltilla, mutta koitetaan koko päivä oppia, karkkilalainen summaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat