Junioreiden SM-sarja päättyy Riihivuori Ralliin

Henri Hokkala vauhdissa. Kuva: AKK.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin Suomen juniorimestaruussarjan 2017 viimeinen osakilpailu ajetaan syyskuun 23. päivänä Muuramessa Riihivuori Rallin merkeissä. Jyväskylän UA isännöi sarjan viidennettä osakisaa, jossa tuttuun tapaan sarjansa päättävät myös Nuorten Cupin, Naisten Cupin sekä Rally Trophyn kilpailijat.

Riihivuori Rallin kilpailukeskus on Muuramessa Hiihtokeskus Riihivuoressa, Riihivuorentie 313. Erikoiskokeita ajetaan vain neljä, joilla on yhteispituutta noin 70 km. Koko reitin pituus on 166 km. Ensimmäinen kilpailija lähtee reitille hiihtokeskuksen alueelta klo 12.01 ja maaliin kilpailijoita odotellaan samalle alueelle noin klo 17:n paikkeilla. Huoltotauko, joka alkaa noin klo 14, on myös hiihtokeskuksessa.

Vahvimmin suomenmestaruudessa ennen Muuramen kisaa näyttäisi olevan kiinni Autoliitto Tikkakoskea edustava Henri Hokkala. Pisteitä AKK:n Driver Academyn valmennettavalle Hokkalalle on toistaiseksi kertynyt kolmesta luokkavoitosta, vain Kemin osakisassa mies jäi pisteittä.

Kakkosena on Raision UA:n Riku Rantasalo, joka myös on voittanut luokkansa kolmesti ja ollut kerran neljäs. Mikäli Rantasalo luokkansa jälleen Muuramessa voittaa, kasvaa hänen saldonsa vain osittain, sillä ensimmäisen osakisan neljännen sijan tuomat kahdeksan pistettä pudotetaan pois. SM-mitaleille pääseminen vaatinee usean kanssakilpailijan epäonnistumista.

Pisteissä kolmantena olevalla Aleksi Korhosellakin on kolme luokkavoittoa. Edellisestä osakisasta ei pisteitä herunut keskeytyksen vuoksi. Tähän päivään asti jännitettiin, hankkiiko Korhonen alleen osanottajamäärältään isoimman luokan auton alleen taistellakseen suomenmestaruudesta. Näin ei tapahtunut. Korhosella on hyvät mahdollisuudet SM-hopeaan.

Pistetaulukon nelonen Tuomo Vanhala on tarrannut kiinni vähintään SM-pronssimitaliin. Ero Korhoseen ja hopeamitaliin on ennen viimeistä osakisaa kolme pistettä. Mikäli Korhonen törmää Muuramessa ongelmiin, Vanhalalle on hopeakin tarjolla.

Junioreiden SM-sarjassa ei ole enää ikärajoitusta, ainoastaan kilpailukokemuksen määrä ratkaisee. Kilpailijat keräävät SM-pisteitä luokittain, voitosta saa 15 ja seuraavista sijoista 12–10–8–6–5 jne. He saavat myös menestyspisteitä luokan lopullisen osallistujamäärän perusteella (6-5-4-3-2-1). Loppupisteisiin kilpailijoille lasketaan neljän parhaan kilpailun tulos.

Pistetilanne osakilpailun 4/5 jälkeen (Top10):
1. Henri Hokkala AL Tikkakoski luokka 4 Honda 63 pistettä
2. Riku Rantasalo Raision UA lk 2 VW 59 pistettä
3. Aleksi Korhonen Suonenjoen UA lk 3 Opel 57 pistettä
4. Teemu Kuusinen AL Tikkakoski lk 3 Toyota 54 pistettä
5. Tuomo Vanhala Hyvinkään UA lk 1 Ford 53 pistettä
6. Tommi Mäkinen Europan Speed and Rally Club lk 1 Nissan 49 pistettä
7. Toni Tuominen Lohjan UA lk 3 Citroën 47 pistettä
8. Joonas Lehtola Laihian UA lk 4 Opel 45 pistettä
9. Markus Latvanen Pertunmaan UA lk 2 Nissan 37 pistettä
10. Tomi Hämäläinen Laukaan MM lk 4 BMW 36 pistettä

Lue myös nämä