Juha Salo kolmantena Tunturirallissa – ”Tärkeämpää ajaa maaliin kuin sokkona penkkaan”

Juha Salo. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari  Juha Salo ja hänen kartanlukijansa Topi  Luhtinen ajavat rallin SM-sarjan avausosakilpailussa Arctic Lapland  -rallissa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen kolmantena.

Reitillä neljäntenä ajaneen Salon päivää hidasti edellisten autojen aikaan saama pakkaslumipöly, joka kylmässä ja tyynessä ilmassa jäi seisomaan  paikoilleen.

Salon ero avauspäivän jälkeen rallia johtavaan Emil Lindholmiin on 41  sekuntia. Rallissa toisena ajava Teemu Asunmaa on kahdeksan sekunnin  päässä karkkilalaisesta.

– Kyllähän ajaminen pumppaamiseksi meni. Lumipöly esti paikka paikoin inhottavasti näkyvyyden. Kn ei näe mitään, niin sinne mutkiin on ihan turhaa riskillä työntää, Tunturirallin urallaan kuusi kertaa voittanut Salo summasi.

Rallin neljännen ja avauspäivän pisimmän Siikakämän EK:n (42,69 km)  lopun ison tien osuudella Salo jäi väliaikojen perusteella muutamalla kilometrillä viisi lisäsekuntia Asunmaalle.

– Ei vain nähnyt mitään ja jäätiin paljon. Tärkeämpää on ajaa tämä ralli maaliin kun sokkona penkkaan, Salo sanoi.

Huomiseen päätöspäivään Salo lähtee luottavaisena.

– Auto toimi hienosti niin kuin renkaatkin ja koko tiimi. Hauskaa on ollut. Huomenna taistellaan lisää, Salo totesi yöpuulle siirryttyään.

Päätöspäivän ohjelmassa on viisi pitkää erikoiskoetta, joiden  yhteispituus on 141,71 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat