Juha Salo jäi palkintopallilta Pohjanmaalla – ”Emme halunneet hullutella”

Rallin SM-sarjan kesäkausi käynnistyi puolen vuosisadan rajapyykkiä työn merkeissä juhlineella Pohjanmaa-rallilla.
Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Seinäjoen ympäristössä ajettu ralli käynnistyi jo perjantai-iltana, kun ohjelmassa oli kaksi erikoiskoetta. Rallin jatkui lauantaina kuudella pikataipaleella.

SM1-luokan SM-pisteissä kolmantena ajanut Juha Salo ajoi rallissa neljänneksi. Vielä kaksi erikoiskoetta ennen rallin maalia Salo taisteli palkintopallisijasta. Ero kolmossijaan oli 13,0 sekuntia. Rallin toiseksi viimeinen EK ei kuitenkaan rallin kymmenkertaiselta mestarilta onnistunut odotusten mukaisesti, joten Salo ja hänen kakkosohjaaja Kristian Temonen päättivät varmistella neljättä sijaansa, ajamalla viimeisen EK:n varman päälle.

– Viimeinen pätkä ajettiin niin, että päästiin läpi. Emme halunneet hullutella, koska kaksi edellistä reissua Pohjanmaa-ralliin päättyi liian yrittämisen takia keskeytykseen. Neljäs sija toi hyvät pisteet ja pysyimme yhteispisteissä kolmantena, Salo summasi.

– Ei ollut helppo ralli meille. Pitää pohtia tarkasti, mitä muutoksia teemme seuraavaan ralliin mennessä. Torpparipinnalla varoin liikaa ja sillä pinnalla jäimme turhan paljon. Kahdesta edellisestä Pohjanmaa-rallista meillä oli nollasaldo, ja kun taaksepäin meillä oli iso ero, niin en halunnut riskeerata mitään. Otimme tulossa olevat SM-pisteet kotiin, Salo jatkoi.

Ralli SM-sarja jatkuu 16.–17. kesäkuuta Joensuun Itärallilla.

– Vajaan kuukauden päästä Joensuussa ajetaan lisää. Tehdään tässä välissä kotiläksyt hyvin, periksi ei anneta, Salo lupasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat