Juha Rytkönen teki rallicrossin SM-historiaa – ”En kyllä olisi uskonut ennen kauden alkua”

Juha Rytkönen. Kuva: JR-Racing Facebook
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin SM-sarjassa Autokrossi-luokan päätöskilpailuun lähdettäessä oli mestaruus jo ratkennut, kun kautta täysin suvereenisti hallinnut Juha Rytkönen sinetöi SM-kultansa edellisessä osakilpailussa Jalasjärvellä.

Tykkimäellä Rytkönen ajoi sadekuuron sekoittamaa ensimmästä alkuerää lukuunottamatta voittoon jokaisessa lähdössä, joten näiden maksimipisteiden ansiosta Rytkönen kirjoitti SM-historiaa menettämättä pistettäkään koko kauden aikana. Käsittämätön suoritus ensikertalaiselta!

– Joku tavoite oli asetettava tähän viimeiseenkin kilpailuun, joten se voitto oli hyvä tavoite. En kyllä olisi uskonut ennen kauden alkua, että maksimipisteillä olisi mahdollista napata mestaruus. Näköjään sekin on mahdollista, Rytkönen naurahtaa.

SM-hopeasta käytiin kuitenkin Joni-Pekka Rajalan ja Tero Tukiaisen välillä hienoa vääntöä aina semifinaaleihin asti, kunnes Tukiainen kolhaisi autoaan heti lähdön alussa ja kovan taistelun jälkeen karsiutui ulos finaalista. Vaikka myös Rajala joutui keskeyttämään oman lähtönsä auton ripustuksien petettyä, nappasi porilainen kuitenkin SM-hopeaa. Tämä tarkoitti sitä, että Rajala täytti tavoitteensa ja saavutti upeat kaksi mitalia rallicrossin SM-kaudesta.

SM-finaalissa Autokrossi-luokan palkintokorokkeelle Rytkösen lisäksi nousi toiseksi ajanut Jori Seppälä sekä kolmantena ruutulippua heiluttanut Jesse Kallio.

Crosskarteissa voiton nappasi Aatu Matikainen, toinen oli Leevi Lassila ja kolmanneksi ajoi Valtteri Koski.

Rallycross Festival Kouvola huipentuu huomenna, kun irti päästetään kotimaiset ja pohjoismaiset SuperCarit. Radalla nähdään myös RallyX Nordicin SuperCar Lites -luokka sekä RX Academyn nuoret kuljettajalupaukset.

Lue myös nämä

  • Uusimmat