Jere Kalliokoski tykitti jälleen Suomen mestariksi, Mika Liimataiselle SM-mitali kahdesta luokasta

Jere Kalliokoski varmisti lauantaina jo uransa kolmannen SuperCar-luokan mestaruuden rallicrossin SM-sarjassa.
Jere Kalliokoski
Jere Kalliokoski. Kuva: Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ford Fiestaa käskyttävä Jere Kalliokoski uusi rallicrossin Suomen mestaruuden lajin pääluokassa SuperCarissa. Kalliokosken mestaruus varmistui lauantaina Honkajoella, kun alahärmäläinen ajoi kauden päätösosakilpailun voittoon.

Finaaliin kärkirivistä lähtivät kauden kaksi parasta kuskia, Kalliokoski sekä niin ikään Fordilla ajava Mika Liimatainen. Kaksikko oli ennen kauden viimeistä lähtöä SM-pisteissä tasoissa. Kalliokoski oli lähdössä aavistuksen nopeampi ja karkasi kärkeen. Sen jälkeen mies hallitsi finaalia ja ajoi voittoon lopulta reilun kolmen sekunnin turvin.

Kalliokosken ero Liimataiseen oli kisan aikana isompikin, mutta viimeisellä kierroksella Kalliokosken Fordin turbon hukkaputki sanoi sopimuksena irti. Ero oli kuitenkin niin iso, että uran kolmas mestaruus pääluokassa sai sinettinsä.

– Kisa meni kaikin puolin nappiin. Sain hyvän lähdön finaalissa ja sen jälkeen vedettiin sitten ihan täysillä. Latasin sen mitä ikinä lähti. Viimeisellä kierroksella oli vielä teknistä ongelmaa ja ajattelin, että tässäkö se oli, mutta eroa oli onneksi tarpeeksi, Kalliokoski summasi Moottoriurheilu.tv:n Youtube-lähetyksessä.

– Ainahan se harmittaa, kun häviää ja jää hopealle. Ei voi mitään. Jere ansaitsi kuitenkin voittonsa. Paremmalleen ei voi mitään. Koitin lähtöön satsata ja aika rinnakkain mentiin, mutta Jere ei antanut tilaa. Tiesin, että jos Jere pääsee keulasta hallitsemaan, niin vaikeaa on. Itselle tuli myös pari virhettä, niin siinä se sitten oli, Liimatainen puolestaan summasi.

Mika Liimatainen ajoi SM-hopealle SuperCar-luokassa. Kuva: Toni Ollikainen

SM-pronssille SuperCar-luokassa kaasutti Henri Haapamäki.

Konnevedellä asuva Liimatainen sai SM-pronssia myös piinkovasta Autokrossi-luokasta. Tuon luokan mestariksi ajoi Jere Tikka ennen Tuomas Venäläistä.

– Siitä luokasta jos pronssin saa, niin mene minun listalla tosi korkealle. Se oli tosi tasainen kausi ja piti ajaa ihan limitillä koko ajan. Muutamista kymmenyksistä ajetaan. Se on pirun hauska luokka ajaa, Liimatainen summasi.

SRC-luokassa mestaruuden nappasi Olli Lahti ennen Ville Mikkosta ja Ari Salosta.

Rallicrossin SM-sarjan, päätöskisan tulokset:

1. Jere Kalliokoski
2. Mika Liimatainen
3. Joni-Pekka Rajala
4. Henri Haapamäki
5. Jari Putkinen
6. Antti Suutarinen (DNF)

Pisteet Supercar – Rallicross SM, 5/5 osakilpailua

1. Jere Kalliokoski 114 
2. Mika Liimatainen 109
3. Henri Haapamäki   88
4. Antti Suutarinen  81
5. Jari Putkinen     70

Lue myös nämä

  • Uusimmat