Jaro Kinnunen hakee kruunua hienolle rallikaudelleen – ”Ei kannata lähteä höntyilemään”

Jaro Kinnunen
Jaro Kinnunen. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jaro Kinnunen yrittää varmalla ajolla varmistaa rallin SM3-luokan Suomen mestaruuden tulevana viikonloppuna.

SM-kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Turun ja Salon seudulla. SM3-luokkaa koko kauden ajan johtanut Kinnunen on keräämällään pistepotillaan jo varmistanut mitalin, mutta kauden päätavoitteeksi asetettu SM-titteli on myös vahvasti menossa Peugeot-kuljettajan suuntaan.

Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka johtavat sarjaa 28 pisteellä, joten kaksikolle riittää päätöskisasta seitsemäs sija mestaruuden varmistamiseksi. Jos asiaa tarkastellaan toiselta kantilta, ainoa uhka mestaruudelle on Samuli Vuorisalo, joka on pakkovoiton edessä.

– Nyt on hieman erilaiset ennakkotunnelmat kuin yleensä, sillä tässä tilanteessa ei kannata lähteä höntyilemään kärkivauhtiin väkisin. Olisi tyhmää lähteä ajamaan suurella riskillä voitosta, Kinnunen järkeilee.

– Kärkivauhtiin yltääkseen täytyy aina onnistua hyvin. Hiljaakaan ei toki voi lähteä ajamaan, eikä se ole tarkoituskaan.

Jarospeed-tiimin kuljettaja tiedostaa, että perusvauhti on hyvällä tasolla ja oma puhdas suoritus riittää hyville sijoille.

– En epäile hetkeäkään, etteikö pystytä hoitamaan mestaruutta kotiin. Hyvällä ja positiivisella fiiliksellä lähdetään kohti päätöskisaa.

– Ajoin asiakastilaisuuden viikonloppuna ja sitä ennen Maxell-rallin treenikisana, joten tuntuma on kohdallaan. Olisihan se mahtavaa päättää kausi Suomen mestaruuteen ja palkita tiimi ja yhteistyökumppanit!

SM TeijoTalot-ralli on kaksipäiväinen kilpailu. Ralli käynnistyy perjantaina kello 18.30 Metsämäen yleisöerikoiskokeella Turussa, jonka jälkeen illan pimentyessä ajetaan kaksi metsäpätkää. Lauantaina luvassa on vielä viisi sorapätkää.

Lue myös nämä