Järkyttävät sääolosuhteet Rallye du Varissa – Sebastien Loeb ja kumppanit tulvan keskellä

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb vauhdissa Rallye du Varissa lauantaiaamuna. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH

Surkeat sääolosuhteet pilasivat Ranskan rallisarjan kauden päätöskisan Rallye du Varin toisen kisapäivän lauantaina. Vain yksi erikoiskoe pystyttiin ajamaan, jolla kisan johtoon nousi Hyundain WRC-autolla ajava Sebastien Loeb.

Loeb oli perjantain kolmen erikoiskokeen jälkeen yllättäen kisassa vasta toisena, kun piikkipaikalla keikkui 2,7 sekunnin turvin Skodan R5-autolla ajava Nikolai Grjazin. Loeb oli perässä 2,6 sekuntia-

Lauantaiaamun 15 kilometriä pitkällä ek:lla Loeb kuitenkin nousi tasolleen ja ajoi WRC-autollaan ylivoimaiset pohjat. Grajazin tippui heti 25,2 sekunnin päähän. Muut lauantain kuusi erikoiskoetta peruttiin tulvien vuoksi. Kuten alla olevalta videolta näkyy, oli ajaminen täysin mahdotonta.

Kilpailussa on mukana myös suomalaiskuski Eerik Pietarinen Opel Adam R2:llaan. Pietarinen manasi hurjia olosuhteista. Suomalaiskuski on R2-luokituksen autojen joukossa vasta 25. sijalla yli kahdeksan minuuttia kärkeä perässä.

– Otin todella rauhallisesti. Minun oli eilen ajettava tosi varmasti, että en tee virheitä. Tämän päivän lenkki oli pakko perua ek4 jälkeen, koska reitillä oli tulvia ja tieolosuhteet olivat vaaralliset, Pietarinen twiittasi.

Sunnuntaina Rallye du Varissa olisi tarkoitus ajaa neljä erikoiskoetta. Loebin ja Grjazinin jälkeen yleiskilpailussa seuraavilla sijoilla ovat Yoann Bonato (+50,7), Stephane Sarrazin (+1.12,6) ja Ole Christian Veiby (+1.32,9).