”Jari-Matti voisi johtaa reilusti rallia” – Latvala yrittää lopettaa kuivan kautensa

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala taistelee pitkästä aikaa MM-rallin voitosta, sillä tuurilainen lähtee Walesin MM-rallin päätöspäivään toiselta sijalta. Eroa rallia johtavaan Fordin Sebastien Ogieriin on vain reilut neljä sekuntia ennen sunnuntain erikoiskokeita.

Maailmanmestaruudesta taisteleva Toyotan ykköstykki Ott Tänak keskeytti kärkisijalta lauantain iltapäivän lenkillä, mikä avasi voittosaumat suomalaiselle. Sunnuntaina Latvala aikoo tehdä kaikkensa, jotta hän palaisi pitkästä aikaa korkeimmalle korokkeelle.

– Siitä on puolitoista vuotta, kun olen viimeksi voittanut MM-rallin. Kun tajusin tänään, että voitto on mahdollista, annoin ihan kaikkeni kahdella viimeisellä pätkällä, Latvala totesi pitkän ajopäivän päätteeksi.

– Viimeisellä pätkällä olin vähän liian ahne. Sammutin moottorin neulansilmämutkassa ja hävisin kolme tai neljä sekuntia. Se ei ole kuitenkaan maailmanloppu.

Latvalalla oli tarkka suunnitelma, kuinka hän voi haastaa Ogierin sunnuntaina.

– Nyt aion syödä nopeasti ja menen äkkiä hotellille. Aion katsoa huomiset pätkät tarkasti läpi ja haluan olla täysin valmistautunut taistelemaan voitosta.

Toyotan tallipäälliköllä Tommi Mäkisellä on vahva luotto, että Latvala voi nousta ykköseksi rallin päätöspäivänä.

– Jari-Matti näytti iltapäivällä löytävän ekstravauhtia. Jari-Matilta on puuttunut pientä tasaisuutta – muuten hän voisi johtaa reilusti rallia. Olisi kiva nähdä hänet ykkösenä maalissa, Mäkinen sanoi.

Lue myös nämä