Jari-Matti Latvalan johtama WRC-tiimi jälleen kiinni maksimituloksessa – ”En olisi olettanut”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-talli on neljän erikoiskokeen päässä kauden kolmannesta kaksoisvoitostaan rallin MM-sarjassa.

Seitsenkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier ja walesilainen Elfyn Evans johdattavat Toyotan kaksoisjohdossa Sardinian MM-rallin päätöspäivään. Ogierilla on 38,9 sekunnin etumatka Evansiin, ja Hyundain Thierry Neuville on puolestaan 22,7 sekunnin päässä Evansista.

Lauantaiaamuna Toyotan tilanne ei näyttänyt yhtä hyvältä, kun Hyundain Ott Tänak ja Dani Sordo ajoivat kaksoisjohdossa. Tänak joutui kuitenkin keskeyttämään aamupäivän lenkin viimeisellä erikoiskokeella ja Sordo iltapäivällä.

– Tilanteet näköjään muuttuvat. En olisi olettanut, että tilanne on tällainen. Mutta kuten olen aiemmin sanonut, ralli on muutakin kuin nopeuslaji, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi Rallit.fille.

– Ei ole tietenkään kiva nähdä, että kilpailijatiimille tai kilpailijalle tulee ongelmia. Valitettavasti tiellä ollut irtokivi aiheutti Tänakille jousituksen rikkoutumisen. Mutta se on osa tätä lajia.

Seitsemän kertaa maailmanmestaruuden voittanut Sebastien Ogier petasi loistoasetelmansa perjantaina, kun hän ajoi ensimmäisenä autona erikoiskokeet läpi. Ogier onnistui loistavasti aura-auton roolissa ja pääsi starttaamaan kolmannelta sijalta toiseen kilpailupäivään Välimeren saarella.

– Tiesimme, että Ogierilla oli tänään parempi lähtöpaikka. Hän pystyi ajamaan Sordon kiinni, ja sitten Tänakille tuli ongelma. Tämä on sellainen kilpailu, jossa ei voi ajaa koko ajan kaasu pohjassa. Pitää olla myös taitoa tehdä kompromisseja, Latvala korosti.

– Kuljettaja voi itse vaikuttaa, pysyykö auto kunnossa. Voitin itse Akropolis-rallin vuonna 2013 kymmenen vuotta sen jälkeen, kun olin kilpaillut siellä ensimmäistä kertaa. Minun piti kymmenen vuoden aikana oppia, miten siellä pitää ajaa, tallipomo kertoi omasta kokemuksestaan.

Ogier oli kertonut ennen kilpailua, ettei hän usko taistelevansa voitosta Sardinian sorakisassa. Nyt hänellä on kuitenkin loistava paikka ottaa kauden kolmas voittonsa.

– Olen yllättynyt. En missään vaiheessa odottanut, että voisin johtaa tätä rallia, koska jouduin lähtemään ensimmäisenä autona perjantain pätkille, Ogier sanoi.

– Ajoin hyvin eilen ja tänään. Emme pystyneet ajamalla saavuttamaan Ottia, mutta tiesin sen, että hän on itsensä pahin vihollinen. Tämä on kova ralli, jossa pitää pysyä poissa ongelmista. Täällä voi tapahtua mitä tahansa.

Sardinian MM-ralli päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on neljä erikoiskoetta.

Katso alta video Sardinian MM-rallin lauantain aamupäivän erikoiskokeista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,380130″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat