Jari-Matti Latvalalla hurja määrä testikilometrejä – ”Koskaan aiemmin ei näin paljon”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala on valmistautunut perusteellisesti ensi torstaina alkavaan Suomen MM-ralliin.

Latvala ajoi kaikkiaan neljä testipäivää Toyota Yaris WRC -autolla ympäri Keski-Suomea. MM-sarjassa kolmantena oleva Latvala sai kattavan testiurakkansa päätökseen viime perjantaina Korpilahden suunnalla.

Latvala paljasti Rallit.fille lopullisen testimäärän tehtyään pikaisen laskutoimituksen.

– Karkeasti voi laskea, että meille tuli noin 200 kilometriä per päivä. Yksi päivä jäi meiltä puolikkaaksi teknisten ongelmien vuoksi ja silloin tuli noin 100 kilometriä. Yhteensä kilometrejä on tullut noin 700, Latvala ynnäsi.

– Koskaan aiemmin ei ole tullut näin paljon ajettua. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kilometrejä tulee näin paljon eri teillä, tuurilainen lisäsi.

Rallin MM-sarjassa on nähty äärimmäisen tasaisia kamppailuja tämän kauden aikana. Latvala povaa, että näin käy myös Jyskälässä.

– Odotan, että useampi kuljettaja tulee taistelemaan voitosta. Kilpailusta tulee todennäköisesti tiukempi kuin parina edellisenä vuonna. Viime vuonna Kris Meeke sai hyvän johdon jo lauantain puolessa välissä. Minä voitin 2015, ja silloin voittokamppailussa oli minun lisäkseni Sebastien Ogier. Minä ja Ogier olimme voittokamppailussa myös 2014, Latvala kertasi edelliskausien Suomen MM-ralleja.

Latvala on 48 pisteen päässä MM-sarjaa johtavasta Ford-kuljettajasta Ogierista, kun kautta on jäljellä viiden osakilpailun verran. Suomalaiskuski pyrkii supistamaan piste-eroaan kärkeen Suomen osakilpailussa.

– Kotikisassa ei voi muuta kuin yrittää ajaa voitosta. Kaikki on tehty sitä varten. Jos haluaa vielä haaveilla mestaruudesta, silloin tarvittaisiin aika kovat pisteet, Latvala sanoi.

– Mutta en mieti sitä hirveästi. Yritetään saada hyvä kilpailu, ja sen jälkeen tiedetään, minkälaiset pisteet saadaan. On turhaa rakentaa itselle paineita tässä vaiheessa.

Katso alta video Latvalan viimeisestä testipäivästä!

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä!

Lue myös nämä