Jari-Matti Latvalalla edessä elintärkeä ralli – ”Haluan edelleen jatkaa”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: McKlein/Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala on aloittanut valmistautumisen kuukauden kuluttua ajettavaan Suomen MM-ralliin.

Latvala testasi jo viime viikolla Toyota Yaris WRC:tä Keski-Suomessa ja haki säätöjä vauhdikkaaseen sorakilpailuun. Auton ja miehen pitää olla huippuiskussa elokuun alussa, sillä Latvala ei ole saanut yhtäkään kunnon onnistumista tämän vuoden MM-osakilpailuissa.

– Kausi on ollut huono, MM-sarjassa kymmenentenä oleva Latvala myöntää suoraan.

– Olen ajanut huonosti, mutta meillä on ollut myös teknisiä ongelmia. Toivon todella, että loppukauden aikana saamme suunnan parempaan päin. Kesätauko tekee varmasti hyvää mielelleni. Olen päässyt rentoutumaan ja lataamaan akkuja viimeiselle puolelle vuodelle, kokenut suomalaiskuljettaja lisää.

Katso alta video Latvalan testistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,270765″ ap mute ]

 

Vuosi sitten Latvala oli miltei samanlaisessa tilanteessa kuin nyt. Alkukausi oli mennyt surkeasti, mutta Suomen rallissa Latvala katkaisi negatiivisen kierteen. Loppukauden aikana tuurilainen ajoi neljästi palkintokorokkeelle ja voitti kauden päättäneen Australian osakilpailun.

– Viime vuonna alkukausi oli vauhdillisesti jopa huonompi. Nyt vauhti on ollut parempaa, mutta tulokset ovat jääneet uupumaan. Viime vuonna Jyväskylä käänsi kauden suunnan, ja onnistuimme voittamaan merkkimestaruuden. Siitä jäi positiivinen fiilis kokonaisuutena, kun myös henkilökohtaisella puolella olimme neljänsiä. Nyt tavoitteena on kääntää kelkka samalla tavalla, Latvala suunnittelee.

Suomen MM-ralli on elintärkeä Latvalan uran jatkon kannalta. Hänen sopimuksensa Toyotan kanssa umpeutuu tämän kauden lopussa. Latvalan on annettava näyttöjä siitä, että hän ansaitsee jatkoa lajin korkeimmalla tasolla.

– Haluan edelleen jatkaa WRC-autolla. Kaikki riippuu siitä, miten loppuvuosi menee. Se on fakta, Latvala toteaa.

– Loppukauden tuloksien perusteella muodostuu kokonaisuus. Kauden ensimmäinen puolisko oli huono, mutta tilannetta ei pidä aina peilata ensimmäiseen puoleen vuoteen, vaan pitää katsoa kokonaisuutta, Toyota-kuski huomauttaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala testasi Toyota Yaris WRC-autoa Keski-Suomessa. Kuva: Aki Hietavala

Latvala on jo asettanut itselleen tavoitteen ”Jyskälää” varten. Vauhdin on riitettävä palkintokorokkeelle.

– Se pitää olla lähtökohtana kotikisassa, ja lisäksi tarvitsemme pisteitä merkkimestaruuspuolella. Tiedän kokemuksesta, että silloin pystyy ajamaan voitosta, jos alla on hyviä kisoja ja itseluottamus on tapissa. Tällä hetkellä Ott Tänak menee niin kovassa vedossa, että kaiken pitää onnistua huippuhyvin, jos mielii kärkeen. Muutenkin kamppailu on todella tasaväkistä. Jos ajaminen lähtee kulkemaan ja tulee hyvä fiilis, silloin pitää ajaa voitosta.

– Mutta sitä ei kannata miettiä liikaa tässä vaiheessa. Tärkeintä on saada ehjä kisa, Latvala summaa.

Lue myös nämä