Jari-Matti Latvala summasi, miksi Toyota oli Kreikan MM-rallissa umpisurkea

Jari-Matti Latvalan johtaman Toyotan rallitallin Kreikan MM-ralli oli surkea.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden huonoin kilpailu kivikkoisessa rallissa laittoi tallipomon ahtaalle. Valmistajien MM-sarjassa Toyota säilytti silti johtoasemansa 63 pisteessä.

Toyotan tehdastallin kuskeista kukaan ei päässyt maaliin saakka ilman ongelmia. Kalle Rovanperä kolhi autoaan lauantaina ja Esapekka Lappi keskeytti tekniseen vikaan. Elfyn Evansin taival katkesi puolestaan tekniseen ongelmaan sunnuntaiaamuna neljänneltä sijalta.

– Ei tämä katastrofi ollut, mutta huono viikonloppu ehdottomasti. Tulimme tänne hyvillä mielin, kun olimme viime vuonna täällä voittaneet. Historia ei toista itseään. Se ei tarkoita, että jos on edellisenä vuonna pärjännyt, että sillä samalla kaavalla pärjätään seuraavanakin vuonna, Latvala summasi Rallit.fille.

– Emme olleet suorituskyvyn kannalta muiden tasolla ja meille tuli myös teknisiä ongelmia. Paljon tästä jäi opittavaa.

Latvala uskoo, että Toyotan leirissä tämän kauden huippumenestys oli saanut niin sanotusti mahat täyteen.

– Meillä oli pitkä hyvä menestysjakso ja automme oli nopea joka paikassa. Ehkä me vähän tuudittauduimme siihen samaan kaavaan ja unohdimme, että juttuja pitäisi katsoa myös laatikon ulkopuolelta.

Rovanperä säilytti johtoasemansa MM-sarjassa edelleen yli 50 pisteessä, kun nuori suomalaiskuski saalisti kisan päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta neljä pistettä.

– Ne olivat tosi tärkeät pisteet. Niillä oli iso merkitys varsinkin nyt, kun Hyundai ei pelannut taktiikkaa. Heillä olisi ollut mahdollisuus tehdä taktikointia ja nostaa Ott (Tänak) Thierryn (Neuville) edelle. He eivät sitä tehneet. Se helpottaa vähän tilannetta, Latvala totesi.

Myös Lapille tallipomolta riitti kehuja, vaikka kisa menikin pilalle teknisen vian vuoksi lauantaina. Lappi saalisti itselleen ja tiimilleen yhden pisteen Power Stage -pätkältä.

– Piste on kova. Se on henkinen voitto. Sinä teit kaiken, mitä pitikin, enempää ei voi tehdä. Siihen voit olla ihan tyytyväinen. Kiitos kun toit pisteen, Latvala huikkasi Lapille.

Rallin MM-sarja jatkuu Uudessa-Seelannissa syys-lokakuun vaihteessa.

– Uusi-Seelanti on varmasti yksi kauneimmista ralleista. Ilmapiirin kannalta Suomi on ykkönen, mutta teiden osalta Uusi-Seelanti on varmasti paras.  Minä ainakin katson jo kohti Uutta-Seelantia. Onhan tässä jo Kreikan lämmössä oltukin, odotan sieltä vähän kylmempiä säitä, Latvala naureskeli.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin ratkaisuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat