Jari-Matti Latvala harmitteli erikoiskokeen peruuntumista

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila
Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Erikoiskokeen peruuntuminen hankaloitti Jari-Matti Latvalan kisaamista perjantaiaamuna Monte Carlon MM-rallissa.

Aamun ensimmäinen erikoiskoe jätettiin kokonaan ajamatta, sillä yleisöä oli vaarallisilla paikoilla pätkän varrella. Latvalalla oli Toyotassaan mukana nastarenkaat talvisia olosuhteita varten.

– Ensimmäisellä pätkällä olisi ollut kymmenen kilometrin jakso, missä on täysi talvi, lunta ja jäätä. Olimme varautuneet siihen. Se kuitenkin peruttiin, ja jouduimme ajamaan pehmeillä renkailla neljännen erikoiskokeen, joka oli ruutikuiva. Supersofteista renkaista lähti pinta irti, Latvala sanoi saavuttuaan päivähuoltoon.

Aamupäivän viimeisellä erikoiskokeella Latvalan rengasvalinta osui paremmin kohdalleen. Hän sijoittui pätkällä kolmanneksi ja nousi kokonaistilanteessa kuudenneksi. Toyotan suomalaiskuljettaja on nyt reilun minuutin päässä kärkikuljettaja Thierry Neuvillesta.

– Meidän oli pakko ajaa talvirenkailla viimeinen pätkä, mutta siellä se oli onneksi oikea valinta. Keskimmäisellä olisi pitänyt ottaa kovemmat sliksit.

Latvalan mukaan hän ei ole löytänyt vielä täyttä luottoa ajamiseen vaihtelevissa olosuhteissa, joissa rengasvalinnat merkitsevät paljon.

– Täällä pitää olla varma olo. Vaikka on tehnyt väärän rengasvalinnan, sitä ei saa enää miettiä. Pahinta on se, jos rupeaa miettimään.

Lue myös nämä

  • Uusimmat