Jari-Matti Latvala ajoi kovista panoksista kilpaa Toyotan isoa pomoa vastaan – ”Olisin kärsinyt ison tappion”

Toyotan WRC-rallitalli juhlisti menestyksekästä kauttaan vielä viime viikonloppuna Japanissa.
Jari-Matti Latvala ja Akio Toyoda
Jari-Matti Latvala ja Akio Toyoda. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala otti osaa Toyota Gazoo Racingin järjestämään Rally Challenge -tapahtumaan Toyotan kaupungissa. Viikonlopun aikana Latvala pääsi näyttämään rattimiehen taitojaan Toyota Stadiumin yleisöerikoiskokeella, joka oli mukana myös viikkoa aiemmin ajetussa Japanin MM-rallissa.

Sunnuntaina Latvala ajoi vanhemmalla Toyota Celicalla sekä Toyotan hallituksen puheenjohtajaa Akio Toyodaa että tallin japanilaiskuljettajaa Takamoto Katsutaa vastaan.

Latvalalla ja Toyodalla oli kaksintaistossaan ylimääräinen panos. Lisäksi suomalaiskuljettaja joutui starttaamaan takamatkalta kisaan, jossa Toyodalla oli käytössään tallin nykyaikainen Toyota GR Yaris -kilpuri.

Latvala onnistui kuromaan Toyodan etumatkan umpeen käytännössä jo ensimmäisessä mutkassa ja ohjasti Celican näyttävästi voittoon.

– Kun Latvalan autoa siirrettiin alussa taaemmaksi, minusta tuntui, että nyt minulla on hyvä etu. Mutta hän tulikin nopeasti ohi, sanoi Toyoda, joka kilpaillessaan käyttää nimeä ”Morizo”.

Latvala paljasti kisan jälkeen, että hänellä oli paljon pelissä.

– Olen todella helpottunut, sillä panokset olivat kovat. Olin luvannut, että annan Morizolle Japanista hankkimani Celica ST185 -auton, jos häviän tämän kisan. Jos olisin hävinyt, olisin kärsinyt ison tappion. Nyt voin pitää autoni, Latvala hymyili.

Jos upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

https://twitter.com/rallyplus/status/1728615326831804785

Jos upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Myöhemmin Latvala haastoi vielä Katsutan vanhalla sotaratsulla, mutta japanilainen vei pidemmän korren nykysukupolven menopelillä.

– Puskin aivan täysillä vanhalla autolla ja rankaisin sitä kunnolla. Onneksi se on vahva auto, jolla on ajettu Safari-rallissakin. Joko auto oli liian vanha tai sitten minä olen liian vanha ja Takamoto liian nopea, Latvala selitti tappiotaan.

Lue myös nämä