Hyundain WRC-tiimi siirtyy hybridikaudelle uudella automallilla – ”Moottoriurheilun positiivista vaikutusta ei pidä aliarvioida”

Thierry Neuville
Hyundain Thierry Neuville vauhdissa tammikuun Monte Carlon rallissa. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Keskiviikkona varmistui erittäin positiivinen asia rallin MM-sarjan kannalta, kun Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti kaikkien nykyisten tallien jatkavan sarjassa myös ensi kaudella, kun rallikilpurit siirtyvät hybridiaikakauteen.

M-Sport Ford ja Toyota olivat jo aiemmin vahvistaneet mukanaolonsa, mutta nyt myös Hyundain osallistuminen uusien Rally1-autojen aikakaudelle sai sinettinsä. Kahtena edellisenä vuotena MM-sarjassa valmistajien mestaruuden voittanut Hyundai uudistaa hieman kalustoaan uuden Rally1-auton myötä.

Nykyinen WRC-auto perustuu Hyundai i20 -katumalliin, kun taas uusi Rally1-kilpuri rakennetaan uudemmasta Hyundai i20 N -mallista.

Hyundai i20 N
Hyundai i20 N. Kuva: Hyundai Motorsport

 

– Moottoriurheilu säilyy tärkeänä testialustana Hyundain tulevaisuudessa, kun kehitämme uusia automalleja ja teknologiaa. On olennaisen tärkeää, että rallin MM-sarja päätti siirtyä kestävämpään energiamuotoon, sillä se vastaa paremmin siviilipuolen myyntiämme. Otimme tämän päätöksen iloisena vastaan, Hyundain N-brändin varapresidentti Till Wartenberg kommentoi tallin tiedotteessa.

– Haaste on suuri, mutta otamme sen mielellään vastaan. Olemme varmoja, että Hyundai Motorsportin kokenut porukka tekee kaikkensa, jotta voimme säilyttää rallivoittajan ja mestarin statuksen myös jatkossa. Moottoriurheilun positiivista vaikutusta sekä N-brändillemme että Hyundaille ylipäätään ei pidä aliarvioida, Wartenberg jatkaa.

Hyundain rallitallin pomo Andrea Adamo on luonnollisesti korealaisvalmistajan päätöksestä jatkaa MM-sarjassa enemmän kuin mielissään.

– Hyundai Motorsport jatkaa Hyundain emoyhtiön globaalin tavoitteen tukemista tarjoten näyteikkunan nykyisille ja tulevaisuuden autoteknologian keksinnöille. Rallin ja rata-ajon avulla voimme tarjota kehityssuunnan Hyundain tulevien vuosien katuautojen kehitystyölle, Adamo maalailee.

– Tämä on valtavan suuri kunnia ja otamme vastuumme todella vakavasti. Kehitämme automme Hyundai i20 N .mallista, mikä itsessään sai kehitystyöhönsä vaikutusta nykyisistä WRC-autoista. Kaksinkertaisina mestareina me odotamme uutta haastetta innolla ja haluamme heiluttaa Hyundain lippua tällä uudella aikakaudella.

Katso alapuolelta edellisen Rovaniemen MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat