Hyundain WRC-talli antamassa tilaisuuden irlantilaiskuskille Viron MM-rallissa

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Craig Breen ajanee Hyundain kolmannella WRC-autolla historian ensimmäisessä Viron MM-rallissa syyskuussa. Asiasta uutisoi DirtFish-sivusto.

Breen, 30, kilpaili ensimmäistä kertaa Hyundai i20 WRC -autolla viime kesänä juuri Viron rallissa, joka oli tuolloin rallin MM-sarjan promootiokilpailu. Viime viikolla paljastui, että Viro saa tänä vuonna järjestettäväkseen virallisen MM-osakilpailun.

Lue myös: Tässä on rallin MM-sarjan loppukauden kalenteri – neuvotteluja käydään vielä kahden rallin kanssa

Irlantilaiskuljettaja Breen on tehnyt keikkaluontoisesti hommia Hyundaille. Talvella hän osallistui Hyundain WRC-kalustolla Ruotsin ralliin ja lisäksi hänen oli tarkoitus startata elokuussa Suomen MM-osakilpailuun, joka on kuitenkin peruttu koronaviruksen vuoksi.

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo on tullut tunnetuksi siitä, että hän on kierrättänyt eri kuljettajia tallin kolmannessa autossa. Breenin osallistuminen Viron MM-ralliin tarkoittaisi sitä, että Hyundai-kuljettajista Sebastien Loeb ja Dani Sordo seuraisivat kisan sivusta.

– Tartun jokaiseen tilaisuuteen, joka mahdollistaa pääsyn autoon. Teemme täysillä töitä sen eteen, että pääsemme mahdollisimman nopeasti ajamaan jälleen täysipäiväisesti, Breen kertoi DirtFishille.

Thierry Neuville testasi kesäkuussa Hyundain WRC-kalustoa Suomessa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342504″ ap mute]

 

Hyundain kirkkaimmat tähdet Thierry Neuville ja hallitseva maailmanmestari Ott Tänak ovat varmuudella mukana Virossa.

Breen kilpailee heinä-elokuussa Italiassa Rooman EM-rallissa sekä Rally di Albassa. Lisäksi hänen on tarkoitus osallistua elokuun puolivälissä Latvian EM-osakilpailuun Liepaja-ralliin.

Breen kilpailee Italiassa ja Latviassa Hyundain R5-autolla ja samalla hän ajaa testiä rengasvalmistaja MRF:lle, jonka toinen testikuljettaja on suomalaislupaus Emil Lindholm.

Lue myös: Emil Lindholmilta loistavia uutisia – mukana Rooman EM-rallissa

Lue myös nämä

  • Uusimmat