Hyundain WRC-rallitiimin päällikölle merkittävä pesti

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul hoitaa toistakin merkittävää työtehtävää tammikuusta lähtien.
Cyril Abiteboul ja Sean Kim
Cyril Abiteboul ja Sean Kim. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai Motorsport tiedotti keskiviikkona, että Abiteboulista tulee korealaisvalmistajan moottoriurheiluosaston puheenjohtaja.

Abiteboul ottaa tehtävän hoitaakseen Sean Kimiltä, joka siirtyy muihin tehtäviin Hyundai Motor Companyssa.

Formula ykkösten puolella tunnetuksi tullut Abiteboul aloitti Hyundain WRC-rallitiimin päällikkönä tämän vuoden alussa. Abiteboul on tehnyt muutoksia tallin johtoportaaseen ja tekniseksi johtajaksi hän pestasi Francois-Xavier Demaisonin.

Sean Kim vastasi Abiteboulin pestaamisesta talliin. Jatkossa ranskalaisella on entistä enemmän valtaa Hyundai Motorsportilla.

– Vuosi sitten sain toivottaa Cyril Abiteboulin tervetulleeksi Hyundain perheeseen, ja nyt ojennan eteenpäin hänelle puheenjohtajan tehtävät. Hyundai Motorsport on ollut kuin perhe minulle viimeisten kahden vuoden ajan. Nyt siirryn uusien haasteiden pariin, mutta tiedän, että yhtiö on hyvissä käsissä, Kim sanoo tiedotteessa.

Abiteboul jatkaa edelleen myös WRC-tallin päällikkönä.

Hyundai on asettanut ensi kaudeksi kovat tavoitteet rallin MM-sarjaan. Tiimi jahtaa valmistajien mestaruusvaltikkaa, ja tallin tähtikuljettajien Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin tavoitteena on puolestaan henkilökohtainen maailmanmestaruus.

Esapekka Lappi jakaa tulevalla sesongilla ajovastuuta Hyundain kolmosautossa Andreas Mikkelsenin ja Dani Sordon kanssa.

Lue myös nämä