Hyundain WRC-konkarille luvassa vain yksi MM-ralli – ”Onhan se hirveän iso sääli”

Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tuskin kukaan muu rallin MM-sarjan kuljettaja on ottanut lunta tupaa yhtä paljon koronaviruksen seurauksena kuin espanjalaiskonkari Dani Sordo.

Virus ei onneksi ole Sordoon tiettävästi iskenyt, mutta sen seurannaisvaikutukset kylläkin. Useiden rallien peruutuksien vuoksi Sordon ainoiksi kisoiksi tänä vuonna ovat jäämässä maaliskuun Meksikon osakilpailu ja lokakuun alkuun siirretty Sardinia.

– En voi kyllä sanoa, että ajaisin edes kaksi MM-rallia, koska Meksikossa ajoin kunnollla vain yhden pätkän, seitsemännellä pätkällä moottorivikaan keskeyttänyt Sordo huomauttaa espanjalaislehti AS Diariolle.

– Onneksi pääsimme ajamaan Fafe-rallin Portugalissa aiemmin. Muuten joutuisin lähtemään ihan nollista Sardinian kisaan. Nämä peruutukset ovat harmi, sillä minulla olisi tullut hyvä putki kisoja, mutta kaikki on peruttu.

Sordon piti ajaa Saksan ja Japanin asvalttiralleissa tänä syksynä, mutta korona vesitti suunnitelmat. Toki korona on vaikuttanut kaikkien elämään, mutta Sordolle on jäämässä lyhyin tikku käteen. Ensi viikon Viron MM-ralliin vakikuskien Ott Tänakin ja Thierry Neuvillen lisäksi Hyundai valitsiCraig Breenin. Seuraavaan Turkin kisaan kolmoskuskiksi nimettiin puolestaan Sebastien Loeb. Breen ajaa myös kauden päätösrallissa Belgiassa.

– Craigin valinta oli ihan järkevä, koska hän on ajanut kahdesti aiemmin Virossa ja voitti viime vuonna Ypres-rallin, Sordo tunnustaa.

Cantabrialainen sai vielä lisää kylmää vettä niskaansa, kun myös Katalonian ralli peruttiin tältä syksyltä. Ralli ei tosin tänä vuonna kuulu MM-sarjaan, mutta silti pettymys oli iso, koska kyseessä on enemmän tai vähemmän Sordon kotiralli.

– Onhan se hirveän iso sääli, mutta ei sille mitään voi. Ei voi toivoa muuta kuin että tilanne normalisoituu mahdollisimman nopeasti ja pääsemme eroon viruksesta. Se olisi kaikkien kannalta toivottavaa, Sordo sanailee.

Espanjalainen ajoi kesällä sekä Rooman EM-rallissa että Alba-rallissa hakeakseen virettä asvaltilla. Sordo ehti myös testata Saksan MM-rallia varten.

Lue myös nämä

  • Uusimmat