Huttunen taipui Katsutalle WRC-debyytissään – Juha Salo päätti pitkän kuivan kautensa

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Markus Mäki/AKK

Jari Huttunen taipui Takamoto Katsutalle Riihimäen SM-rallissa lauantaina. Huttunen hävisi WRC-debyytissään japanilaiskuskille 12 sekunnilla. Rallin viimeinen yhdeksäs erikoiskoe ajettiin siirtymänä läpi tien huonon kunnon vuoksi.

Katsuta ajoi toisen rallinsa WRC-auton ratissa. Miehen alla oli Tommi Mäkisen tiimin Toyota Yaris WRC. Katsuta siirtyi johtoon heti avauspätkällä, mutta Huttunen kiristi vauhtiaan iltapäivällä ja nousi niukkaa johtoon viidennellä pätkällä. Sen jälkeen Katsuta kuitenkin piristyi ja ajoi karkuun suomalaiselta.

Juha Salo katkaisi lähes kaksi vuotta kestäneen voitottoman putkensa SM-sarjassa. Skodalla kilpaleva Salo vei SM1-luokan voiton vajaan 20 sekunnin erolla ennen niin ikään Fabia R5:lla ajavaa Mikko Heikkilään. Skoda nappasi myös kolmannen sijan, kun Teemu Asunmaa kaasutti pronssille. Asunmaa jäi kuitenkin kärjestä noin 40 sekuntia.

Esa Ruotsalainen nipisti SM2-luokan ykköstilalle. Ville Hautamäki taipui vain 2,7 sekunnilla. SM3-luokassa voittoa juhli puolestaan Joonas Lindroos. Peugeot-kuski kukisti toiseksi sijoittuneen Fordin Aleksi Röyhkiön neljällä sekunnilla.

Rallin SM-sarja jatkuu Pohjanmaa-rallilla kesäkuun 14.-15. päivä.