Henrik Pietarinen testikisan kautta Suomen MM-ralliin

Henrik Pietarinen
Henrik Pietarinen kurvaili hyvän kisan AutoGlym-rallissa. Kuva: Jarno Saari.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tuusulalainen Henrik Pietarinen joutui pitämään kilpailutaukoa alkukesällä Riihimäki-rallissa sattuneen ulosajon vuoksi. Nyt Ford Fiesta -kuljettaja on täydessä iskussa, kun edessä on kauden päätapahtuma, Suomen MM-osakilpailu, Neste Ralli.

Heinäkuun viimeisenä viikonvaihteena Jyväskylän ympäristön teillä ajettava nelipäiväinen kilpailu on vaativa koitos yksityiskuljettajalle.

Pietarisen tiimi on valmistautunut MM-osakilpailuun huolellisesti.

– Reilu viikko sitten ajoin Autoglym Rallin, jonka tiestö vastasi tosi hyvin testitarkoituksessa. Itselle oli tärkeä päästä ajamaan, kun loukkaantumisen vuoksi taukoa kertyi lähes kaksi kuukautta, Pietarinen kertoili.

Testirallista tuloksena oli R2-autojen toinen sija Emil Lindholmin jälkeen. Pietarinen odotti vertailua myös samanlaisella kalustolla ajaneisiin kansainvälisiin nimiin, mutta heidän kilpailunsa päättyi jo alkumetreillä.

– Jyväskylän erikoiskokeilla on sitten kunnon paikka verrata omaa vauhtia Junior WRC-luokan kärkikuskeihin, nuorukainen toteaa.

AKK Driver Academy -valmennusryhmään kuuluva Henrik Pietarinen pääsi testirallin lisäksi ajamaan myös treeniä kahtena päivänä ennen kuin MM-rallin lähtölippu torstaina heilahtaa.

– Ajoharjoitteiden lisäksi ohjelmassa on ollut nuottitreeniä. Auton säätöihin on myös perehdytty. Kokeilin ajaa korkeammilla alustan säädöillä, koska autoa täytyy vähän nostaa, kun ajetaan MM-rallin erikoiskokeita toiseen kertaan, Pietarinen selvitti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat