Henri Hokkala kisaa ensi kaudella SM3-luokassa

Henri Hokkala. Kuva: HokkalaRacing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tikkakoskelainen ralliautoilija Henri Hokkala starttaa SM3-luokan mitalitaistoon syksyllä hankitulla Ford Fiesta R2 -autollaan. Syksyllä yleiseen luokkaan nousseelle 23-vuotiaalle nuorukaiselle R2-luokan auto on aivan uusi tuttavuus.

– Pari kertaa kerkesimme kokeilemaan autoa ja onhan siinä tietysti omat niksinsä verrattuna Hondaan, mutta uskon pääseväni hyvin sinuiksi auton kanssa. Mutta kilometrejä tarvitaan paljon lisää.

Junioreiden SM-sarjassa kaksi kautta menestyksekkäästi kartturoinut Pekka Kelander siirtyy sivuun ja kabiinin täyttää jo muutamasti viime kaudella vierelle istahtanut Petäjäveden UA:n Kimmo Pahkala.

Kaudella 2016 alkanut yhteistyö AKK Driver Academyn kanssa saa myös jatkoa, kun Henri valittiin kauden 2018 rallivalmennusryhmään.

– Uskon, että on iso etu meille varsinkin nyt kun kokemusta on vähän nuottiralleista ja etenkin R2-luokan autosta. Ryhmästä löytyy erittäin paljon tietämystä kyseisestä autosta, jolla ensikauteen lähdetään, joten toivottavasti saadaan myös sitä kautta lisää vauhtia ja varmuutta ajamiseen.

Rallin suomenmestaruuden lisäksi SM3-luokassa taisteltava Tulevaisuuden Tähti -palkinto tuo lisämaustetta alkukauteen, kun viiden ensimmäisen osakilpailun jälkeen yhdelle alle 25-vuotiaalle menestyjälle tarjotaan osallistuminen Suomen MM-ralliin FIA Junior WRC kalustolla.

– Tietenkin tavoitteet täytyy nostaa korkealle, jos haluaa kehittyä, mutta realiteetit täytynee ottaa huomioon. Tulevaisuuden Tähti -kilpailu tottakai kiinnostaa ja sen eteen tehdään töitä jatkuvasti. Kahdessa vuodessa junnuista yleisen SM-karkeloihin on kuitenkin iso askel, tulossa siis varmasti opettavainen ja erittäin mielenkiintoinen kausi.

Seitsemän osakilpailua käsittävä Rallin SM-sarja starttaa Tammikuussa Rovaniemeltä ja mitalien kohtalo ratkaistaan viimeistään syyskuun lopussa ajettavassa kauden finaalissa Turussa.

Lue myös nämä