Henri Haapamäki ”Oranssin Armeijan” tukemana SM-mitalijahtiin – ”Kausi on ollut todella haastava”

Henri Haapamäki
Henri Haapamäki. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Debyyttikauttaan rallicrossin SM-sarjan SuperCar-luokassa ajava sastamalalainen Henri Haapamäki lähtee luokan viidenneltä sijalta tavoittelemaan SM-mitalia tulevana viikonloppuna. 

Edellisessä osakilpailussa Hyvinkäällä sarjan mestaruuden varmisti jo alkuerien jälkeen Jere Kalliokoski, joten tarjolla on vielä hopea- ja pronssimitalit. Kauden viimeinen osakilpailu ajetaan käytännössä Haapamäen kotiradalla Kaanaassa, Tampereen kupeessa, jonne on tulossa bussilastillinen faneja kannustamaan Haapamäkeä mitalijahdissa kauden viimeisessä koitoksessa.

Kaksinkertainen SRC-luokan Suomen mestari Haapamäki on napannut mitalin jokaisella neljällä kaudellaan, jossa on ollut mukana. Kuluvalla kaudella mitalin saavuttaminen tulee olemaan kuitenkin kovan työn takana. Kauden kahden ensimmäisen kisan jälkeen Haapamäki oli vasta luokan 11. sijalla, kun plakkariin oli kertynyt vain 13 SM-pistettä ja kaksi keskeytykseen päättynyttä osakilpailua.

Kolmannessa osakilpailussa Haapamäki ajoi kolmanneksi, joskin silloinkin tekniikka puuttui peliin ja keskeytyskin oli enemmän kuin lähellä. Vasta kauden edellisessä, neljännessä osakilpailussa Haapamäki sai ajaa tasapainoisen päivän ilman murheita ja siitäkin kisasta tuloksena oli kolmas sija, joka nosti Haapamäen viidennelle sijalle.

– Kausi on ollut todella haastava, mutta myös opettavainen. Tekniikkamurheista ollaan kärsitty aika paljon, mutta kääntöpuolena on se, että silloin kun pelit toimii niin kaikki muukin toimii ja ollaan ajettu hyviä sijoituksia, Haapamäki arvioi.

SM-mitaliin matkaa Haapamäellä on 16 pistettä, joskin laskemista vaikeuttaa se, että SM-pisteissä otetaan kauden päätyttyä huomioon viidestä kilpailusta neljän parhaimman tulokset. Selvää on kuitenkin se, että tiukimmin kiinni mitaleissa ovat tällä hetkellä J-P Rajala ja Mika Liimatainen, mutta Haapamäki ei aio antaa tuumaakaan periksi ennen kuin kaikki lähdöt on ajettu.

– Niin pitkään kun on mahdollisuuksia mitaliin, niin kaikkemme tehdään, että saadaan kaudelle arvoisensa päätös. Joka tapauksessa on hienoa päättää kausi Kaanaassa, tavallaan kotiyleisön edessä. Meiltä on tulossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella fanibussi mukaan ja yhteistyökumppanitkin on kutsuttu kannustamaan. Tulee varmasti hienot kapinat, Haapamäki päättää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat