Henri Haapamäki jälleen murskaavan ylivoimainen – ”Legendaarinen hattutemppu”

Henri Haapamäki. Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin lauantaina paahtavan kuumissa olosuhteissa Botniaringillä, Jurvassa. SRC-luokan hallitseva Suomen mestari Henri Haapamäki ei tälläkään kertaa jättänyt muille mitään mahdollisuuksia, vaan sastamalalainen jyräsi kauden kolmanteen voittoonsa maksimipistein.

Osuvasti Henri Haapamäki kellotti perjantain vapaissa harjoituksissa kolme nopeinta kierrosaikaa ikään kuin enteillen lauantaita ja kauden kolmatta osakilpailuvoittoa. Haapamäen voitot tänä vuonna ovat kaikki tulleet niin sanotun täydellisen suorituksen, 30 pisteen kaavan mukaan, eli kuljettaja on ollut ykkönen alkuerissä, ajanut voittoon omassa semifinaalilähdössä ja siihen päälle vielä kirjauttanut finaalin voiton.

– Legendaarinen hattutemppu! 90 pistettä taulussa, niin ei tässä voi olla muuta kuin tyytyväinen, Haapamäki kommentoi tuoreeltaan Botniaringin kilpailupäivän jälkeen.

Haapamäki on ollut tänä vuonna SRC-luokassa täysin omaa luokkaansa ja kun mukaan lasketaan viime kauden kaksi viimeistä osakilpailua, on sastamalalaisen voittoputki SM-sarjassa nyt jo viiden osakilpailun mittainen. Näistä viidestä osakilpailusta Haapamäki on kirjauttanut 150 jaossa olleesta pisteestä nimiinsä peräti 147.

– Ennen kauden alkua testeissä minulla oli sellainen hämmentynyt olo, että riittääkö tämä, kun tuntuu liian helpolta ja kaikki toimii liian hyvin. Nyt se on olo on vahvistunut. Niin kuin tänäänkin, lähtö ratkaisi tosi paljon ja kärkeen piti päästä. Sen jälkeen kun katsoi kierrosaikoja, niin en tehnyt mielestäni mitään erikoissuorituksia ja silti tulos oli tuollaista. Hämmentynyt olo ja sanon tämän hyvällä ja nöyrästi, Haapamäki korosti.

Siinä missä parilla edellisellä kaudella Haapamäen murheina mestaruusjahdissa ovat olleet muun muassa rengasrikot, niin tänä vuonna oranssi BMW on taittunut kilpailulähdöissä startista maaliin ilman suurempia ongelmia. Vaikka rengasrikkojen osalta tykätäänkin autourheilussa usein puhua huonosta tuurista, niin Haapamäki myös nostaa esiin kokemuksen arvon etenkin rallicrossin kaltaisessa nopeatempoisessa lajissa.

– Kyllä se minullakin alkaa näkymään kokemus tästä lajista. Pystyn nyt ajamisen keskellä arvioimaan tilannetta, osaan säästää renkaita ja ajaa kivikkoiset paikat vähän järkevämmin. Ettei se ole ihan vaan sitä, että mennään meikäläisen moton mukaan ”all in”, eli koko ajan vedetään täyttä tuhatta, Haapamäki naurahti.

SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa Rallycross Festival -tapahtuman puitteissa 24.-25. elokuuta. Vajaa vuosi sitten Haapamäki juhli uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta juuri Kouvolassa ja silloin kyseessä oli kauden viimeinen osakilpailu, kun nyt Kouvolassa jaetaan kauden toiseksi viimeiset SM-pisteet. Haapamäen pistejohto on ennen Kouvolaa 25 pistettä ja jos se on Kouvolan jälkeen 30 pistettä tai enemmän, varmistaa Haapamäki mestaruuden jo ennen Honkajoen päätösosakilpailua.

– Kyllä sitä pistetilannetta tuossa hieman laskeskeltiin, että ei se mahdotonta ole. Ja eihän sitä passaa kieltää, että jos on kolme tuollaista kilpailua ajanut, niin se olisi itsensä pettämistä jos sanoisi, että se on mahdotonta. Kyllä se on ihan täysin mahdollista, että juhlitaan mestaruutta Kouvolan yössä tänäkin vuonna, Haapamäki myönsi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat