Henri Haapamäelle jälleen raju pettymys rallicrossin SM-sarjassa

Henri Haapamäki
Henri Haapamäki. Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Henri Haapamäen kausi on startannut todella vaikeasti rallicrossin SM-sarjassa. 
Ensimmäisessä kisassa tuli keskeytys ja nolla pistettä. Myös viime lauantain toinen osakilpailu Jalasjärven Murtoharjun moottoriradalla sujui mollivoittoisesti.
Jalasjärven kisasta muodostui melkoinen kuravellikisa, sillä toisten alkuerien aikaan alkanut vesisade sotki asetelmat täysin ja lähdöistä tuli selviytymistaistelua.
Kahdessa ensimmäisessä alkuerässä Haapamäki ajoi omissa erissään toiseksi ja kolmanneksi. Kolmanteen alkuerään mentäessä vesisade Jalasjärvellä yltyi ja rata oli täysin kuravelliä. Haapamäki ajoi erässä toiseksi, mutta suoritus hylättiin, kun tuomaristo lätkäisi Haapamäelle alkuerien toisen mustavalkoisen lipun oikomisesta. Semifinaalipaikka irtosi näin vasta koko joukon viimeisenä.
– Ei mennyt niin kuin Strömsössä tämä kilpailu. Saatiin toki parannettua ajoa loppua kohden, mutta kolmas alkuerä oli kyllä melkoista rallia. Ensimmäisessä mutkassa tuli kurat tuulilasille, enkä nähnyt mitään ja tuli toinen mustavalkoinen lippu oikomisesta, joka tarkoitti hylkyä, Haapamäki valaisi alkuerän tapahtumia.
Semifinaalissa takarivistä lähtenyt Haapamäki sai upean startin ja nousi heti neljänneksi. Haapamäki nousi kisan edetessä vielä hienojen ohitusten siivittämänä kakkospaikalle, mutta sitten viimeistä edeltävällä kierroksella puuttui kohtalo peliin, kun Fiestan ahtoputki räjähti moottorista ja auto piti nilkuttaa maaliin.
Jesse (Kallio) oli siinä kohtaa selvästi hitaampi ja olin hyvissä asemissa saamassa häntä kiinni. Pettyneitä ollaan varsinkin kun ahtoputki uusittiin vielä ennen kilpailua, Haapamäki harmitteli.
Tuloksena näin ollen oli erän neljäs sija ja karsiutuminen finaalista. Lopputuloksissa Haapamäki oli SuperCar-luokan 12.
– Heikonlaisesti meni vaikka hyviä välähdyksiäkin oli. Meillä oli koko päivän vähän ongelmia eivätkä lähdötkään sujuneet sillä tavalla kuin niiden pitäisi. Kaiken pitää näissä karkeloissa toimia mikäli mielii kärjen perässä pysyä. Erittäin harmillista koska odotin tästä kisasta hyvää mäiskettä, Haapamäki päätti.
Rallicrossin SM-kausi jatkuu vajaan kuukauden päästä, kun 7.8. ajetaan kauden kolmas osakilpailu Kouvolassa, Tykkimäen moottoriradalla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat