Heikki Kovalaiselle ensimmäinen rallivoitto, F1-fani hauskuutti juna-asemalla – ”Hyvin tehty Kimi”

Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen juhli rallivoittoa Japanissa. Kuva: Higland Rally Masters
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ex-formulatähti Heikki Kovalainen on ottanut ralliuransa avausvoiton sunnuntaina päättyneessä Higland Rally Masters -kisassa Japanissa.

Kovalainen vei voiton asvaltilla ajetussa kisassa JN2-luokassa Toyota GT86 -kilpurillaan. Aiemmin tällä kaudella Kovalainen on ollut Japanin rallisarjassa luokassaan kahdesti toinen. Suomalaiskuskin kartanlukijana Japanissa toimii Sae Kitagawa.

– Ensimmäinen rallivoittoni! Eihän se toki ollut WRC-kisa, mutta tuntuu, että olen kehittynyt tässä lajissa, Kovalainen hehkutti Twitterissä.

Sunnuntaina Japanissa ajettiin myös F1-kisa perinteikkäällä Suzukan radalla. Paikallisilla faneille menivät hieman puurot ja vellit sekaisin suomalaiskuljettajien suhteen.

– Oli aika hauskaa, kun olin palaamassa Tokioon, niin formulafaneja tuli juttelemaan minulle Nagoyan juna-asemalla. Yksi kaveri sanoi: Hyvin tehty Kimi. Se oli hieno kisa, Kovalainen naureskeli.

Kimillä japanilaisfani viittasi tietenkin Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikköseen, joka oli viikonlopun F1-kisassa 14:s. Japanin GP:n voitti rallin parissa niin ikään kunnostautunut Valtteri Bottas.

Yleiskilpailussa Kovalainen oli seitsemäs. Rallin voitto isäntämaan Fumio Nutahara Mitsbishi Lancerillaan.

Kovalaisen ralliura alkoi vuonna 2015 Tunturirallista. Sen jälkeen suomussalmelainen on kurvaillut Japanissa. Takana on vasta kymmenen kilpailua ralliautolla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat