Hännisellä kiireinen testipäivä – ajoi ensin itse uutta Yaris WRC:tä ja istui sitten Jari-Matti Latvalan kyytiin (videot)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitalli peruutti tälle viikolle aiotut Ruotsin MM-rallia ennakoivat testit tehdaskuskien Sebastien Ogierin, Kalle Rovanperän ja Elfyn Evansin osalta. 

Perjantaina Keski-Suomessa oli kuitenkin kiireinen testirupeama, kun yksityiskuskin statuksella Ruotsiin osallistuva Jari-Matti Latvala sekä japanilainen Takamoto Katsuta testasivat Yaris WRC:tä. Ajohommiin pääsi myös Toyotan testikuski Juho Hänninen, joka kurvaili kauden 2021 autolla.

Katsuta testasi Keski-Suomessa aamupäivän, kunnes vuoroon pääsivät Latvala ja Hänninen. Varsinkin punkaharjulaisella Hännisellä piti kiirettä, sillä omien vetojensa lisäksi mies istui kartanlukijan roolissa myös Latvalan kyydissä.

Latvala ja Hänninen ovat aiemmin osallistuneet yhdessä useaan historic-kisaan, mutta ensi viikolla kaksikko on yhdessä WRC-autossa. Latvala keräsi itse rahat osallistumiseensa Ruotsin osakilpailuun.

– Tämä on ensimmäinen kerta pitkään aikaan, kun ajan vain valikoituija kisoja. Olen silti onnellinen, että saan olla osa tätä hienoa tiimiä. Lähdemme Ruotsiin Juhon kanssa ja meidän ei tarvitse näyttää kenellekään mitään, Latvala sanoi Toyotan Twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa.

– Me teemme parhaamme ja katsotaan, mihin se riittää. Paineita ei ole. Voimme lähteä vain nauttimaan.

Latvala huomauttaa, että tämän vuoden Ruotsin rallista on luvassa melkoista taistelua hankalissa olosuhteissa.

– Lähtökohdat kisaan ovat aika erilaiset normaaliin verrattuna. Lumipenkkoja ei ole ollenkaan. Jäätä varmasti on, mutta myös soraa tulee paljon esiin. Pitoa on varmasti paljon, tuurilainen totesi.

– On vain pidettävä mielessä, että mitään pakoreittiä ei ole. Kun menee ojaan, niin siellä on vain kovaa tavaraa luvassa.

Artikkelin yläpuolelta voit katsoa koostevideon, jolla ajavat sekä Latvala että Hänninen ja Katsuta. Alapuolelta voit puolestaan katsoa, miten vuoden 2021 Yaris liikkui Hännisen käsittelyssä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat