Grönholm toiseksi MM-rallicrossissa, Rytkösellä huima paluu ja kakkostila EM-sarjassa

Niclas Grönholm nappasi kakkostilan Belgian MM-rallicrossin sunnuntain osakilpailusta.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Grönholm voitti oman välieränsä ja pääsi starttaamaan eturivistä loppukilpailuun. Lajin moninkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson kuitenkin nipisti kiihdytyksen jälkeen kärkeen, eikä ruotsalainen enää johtopaikastaan luopunut. Ruutulipulla Kristofferssonin voittomarginaali ennen Grönholmia oli 3,995 sekuntia.

Grönholm teki finaalin alussa pienen ajovirheen ja toinen ruotsalaiskuski Gustav Bergström pääsi ohi. Bergström ei kuitenkaan onnistunut omalla jokerilenkillään täydellisesti, jonka myötä suomalaiskuski nousi takaisin toiselle sijalle.

Palkintosija oli Grönholmille vasta kauden toinen. MM-sarjan pistetilanteessa inkoolainen jatkaa neljäntenä, mutta eroa kolmantena olevaan Ole Christian Veibyyn on vain kaksi pistettä. Pisteissä kolmantena oleva Kevin Hansen on puolestaan kolmen pisteen päässä suomalaisesta. Kauden seitsemästä kilpailusta kuusi voittanut Kristoffersson johtaa MM-sarjaa ylivoimaisesti.

Juha Rytkönen teki komean paluun rallicross-baanoille liki vuoden tauon jälkeen. Rytkönen ajoi EM-sarjan osakilpailussa Belgiassa toiseksi. Edelle ennätti vain EM-sarjan mestaruuden jo aiemmin varmistanut Anton Marklund.

EM-sarjassa nähtiin myös kaksi muuta suomalaiskuskia, mutta Betomik Racing -tiimin pomo Mikko Ikonen sekä SM-sarjan hopeamitalisti Mika Liimatainen jäivät välieriin.

Rallicrossin MM-sarjassa on mukana vain kahdeksan kuljettajaa. Sen sijaan EM-sarjan osakilpailussa Belgian Span radalla nähtiin 18 kuskia lähtöviivalla.

EM-sarjan osalta Belgian kisaviikonloppu oli kauden viimeinen. Rallicrossin MM-sarja jatkuu Katalonian radalla lokakuun lopussa, kun ohjelmassa on Belgian tavoin kaksi osakilpailua. Viimeinen tuplakisa nähdään Saksan Nürburgringillä marraskuussa.

MM-rallicross, Belgian sunnuntain osakilpailun tulokset:

1. Johan Kristoffersson 2.46,354
2. Niclas Grönholm    +3,995
3. Gustav Bergström    +4,932
4. Kevin Hansen      +9,305
5. Ole Christian Veiby    DNF

EM-rallicross, Belgian osakilpailun tulokset:

1. Anton Marklund 2.44,412
2. Juha Rytkönen  +1,824
3. Janis Baumanis  +4,226
4. Sivert Svardal  +4,829
5. Tamas Karai   +6,224

Katso alapuolelta EM-sarjan viikonlopun parhaat palat Belgiasta.

Lue myös nämä

 • Uusimmat